ТРЧАЛИ, УЖИВАЛИ И ПОМОГЛИ

  • ПОРЕД ВИШЕ ДЕСЕТИНА ХИЉАДА УЧЕСНИКА И ВЕЛИКИ БРОЈ КИКИНЂАНА НА БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

Београдски маратон, 32. по реду, ове године окупио је рекордан број учесника. Чак 20.000 људи трчало је „Трку задовољства“, а у трци под слоганом „Трчи, уживај и помози некоме“, учествовало је више од 8.000 маратонаца. И овај пут примат су однели атлетичари из Кеније, освојивши сва три прва места, али позната спортска крилатица „важно је учествовати“, најизраженија је управо на овако масовним манифестацијама. По први пут, на иницијативу председнице Спортског савеза Јелене Бакић, а уз подршку локалне самоуправе, и Кикинђани су организовано и у великом броју учествовали на Београдском маратону. Љубитељима трчања, члановима Атлетског клуба „Партизан“, Омладинског атлетског клуба „Кикинда“ и другим ентузијастама који су огранизовано допутовали из Кикинде, придружио се велики број наших суграђана који живе у Београду, а многи су се до престонице довезли о сопственом трошку.

Највише присутних Кикинђана истрчало је „Трку задовољства“ дугу 5 километара, док је тек неколико њих имало довољно снаге и кондиције да трчи и полумаратон дужине 21,1 километар. Међу овим, смелијим, била је и председница Спортског савеза.

Организација је била на врхунском нивоу. На свака четири километара учеснике је чекало освежење, а ритам су давали бубњари. Гужва је била огромна. Ми Кикинђани, кренули смо тек пет минута након стартног пуцња– навела је Јелена Бакић.

Спортски савез уплатио је по 3.000 динара за учешће наших атлетичара у полумаратону.

Следећа прилика за дружење ове врсте биће 4. и 5. маја у Новом Саду, односно на Фрушкој Гори. Спортски савез Кикинде организоваће превоз за све заинтересоване за учешће на Фрушкогорском маратону.

ФУДБАЛЕР МАРАТОНАЦ

Међу педесетак Кикинђана, који су учествовали на Београдском маратону, био је и фудбалер кикиндског ЖАК-а, седамнаестогодишњи Милош Надлачки. Млади Рускоселац је истрчао полу маратон, прешавши дужину од 21 километар за један сат и педесе пет минута.

На старту је била велика гужва, створило се уско грло и то је утицало на мој резултат. Ипак, задовољан сам постигнутим временом и надам се да ћу у наредним наступима бити бржи. Трчањем се бавим из хобија, уживам у овом спорту, али је моја највећа љубав фудбал – рекао је Милош Надлачки.