ТЕОДОРА ТЕПАВАЦ ГРАДИ КАРИЈЕРУ У СЕВЕРНОЈ ДАКОТИ

  • ОДБОЈКОМ ДО КОЛЕЏА У АМЕРИЦИ
  • Млада Кикинђанка наступаће ове године у највишем рангу универзитетског такмичења у Сједињеним Државама

 

Двадесетједногодишња Теодора Тепевац, наша суграђанака, већ две године налази се у Америци где студира и тренира одбојку за универзитетски тим. Кикинђанка, која је одбојку тренирала у Одбојкашком клубу Кикинда најпре је била на колеџу у Вајомингу, а пошто је екипа у којој тренира остварила добре успехе, понуђено јој је да се пресели на универзитет у Северној Дакоти. Ово је прихватила, јер ће наступати у највишем рангу универзитетског такмичења Америке.

teodora tepavac
Теодора Тепавац

Почетак је био тежак и требало ми је време да се навикнем на менталитет људи у Америци. Највише ми се свиђа начин на који размишљају, а у тиму у којем играм све играчице желе да постигну велики успех и увек пружају максимум. На тренинге сви долазе расположени – каже Теодора Тепавац.

Стипендија коју је добила покрива школовање на колеџу и становање у дому, па су младој одбојкашици најпре родитељи слали новац, међутим, убрзо је почела да ради и зарађује себи џепарац.

Радим у пошти на колеџу и оно што зарадим ми је довољно. Читав дан ми је испуњен. Најпре су ту обавезе у школи, одлазак на тренинге или теретану, а потом идем на посао. Увече се дружим, када за то имам времена. Оцене су веома важне и мораш бити добар студент уколико желиш да и даље примаш стипендију. Тренер прати залагање у школи, уколико су оцене лоше не можеш да играш одбојку и тако се губи стипендија – сазнајемо од Теодоре.

Још увек не зна шта ће радити након што за две године заврши колеџ. Планови постоје, али од више ствари зависи да ли ће бити реализовани. Намерава да остане у Америци и научи нешто више, а уколико јој се то не оствари, жели да настави играње одбојке у неком великом европском клубу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *