СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ СРБИЈЕ

  • КИКИНДА ДОМАЋИН  ЗА ПРИМЕР

Град Кикинда, у сарадњи са Министарством за омладину и спорт и Савезом за школски спорт Србије, у уторак је у свечаној сали градског здања организовао затварање Спортских игара младих Србије. Из нашем граду је кренуло преко пет хиљада младих спортиста, који су наставили такмичења на Државном првенству у Београду и Регионалним играма у Сплиту, а овим догађајем је стављена тачка на једну успешну сезону најмлађих спортиста.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, поздравио је све госте и учеснике Игара младих, истичући да је Кикинда дала велики допринос афирмацији спортиста школараца.

Кикинда је доказала да је добар домаћин и да негује спортску традицију. Овим чином затварања игара заокружујемо једну целину, али су нам сада апетити много већи. Убудуће ћемо се озбиљније позабавити организацијом свих спортских догађаја, а посебно оних у којима учествују најмлађи – рекао је Павле марков.

Председник Савеза за школски спорт Србије, Жељко Танасковић, захвалио се градоначелнику Кикинде и свим људима који су учествовали у организацији једног овако великог спортског догађаја.

Велико ми је задовољство што сам у граду који препознаје важност спорта када су у питању најмлађи. Имали смо такмичења широм Србије, али увек посебно истичем догађања у Кикинди, која довољно говоре о спортским радницима и људима, на челу са градоначелником, који раде нешто добро за нашу децу – нагласио је Жељко Танасковић.

ЗАХВАЛНИЦЕ

Захвалнице СИМ-а добили су Град Кикинда за организацију, Школски спортски савез Кикинде као технички партнер за СИМ и Јелена Крвопић која је проглашена за најбољег координатора Спортских игара младих Србије.