СТАРТУЈЕ ДРУГИ ДЕО ВОЈВОЂАНСКЕ ФУДБАЛСКЕ ЛИГЕ „ИСТОК”

  • КОЗАРА „ШЕСТИЦОМ” КА ПРОЛЕЋУ
  • У последњој провери победила и Слобода, као и ОФК Кикинда која је играла званични меч у Купу, док ЖАК није имао „генералну пробу”. У суботу (14.30 сати) Великоселци чекају Ковинце, Новокозарчани гостују у Пландишту, а Кикинђани у Житишту, док ће „Железничари” у недељу дочекати Сутјешчане

 

Клубови Војвођанске фудбалске лиге „Исток” овог викенда започињу пролећну трку за бодове. Јесењи првак,великоселска Козара, на завршним је припремама у Врњачкој Бањи, Новокозарчани су одрадили последњу проверу у Александрову, кикиндски ЖАК није имао такозвану „генералну пробу”, а ОФК Кикинда ју је имала у Српској Црњи и то у оквиру званичног надметања – Купа Фудбалског савеза подручја Зрењанин.

Козара је у познатом туристичком месту победила са 6:0 домаћи тим Гоча, који је такође четвртолигаш, а у својој Шумадијско-рашкој зони зимује на осмом месту табеле. Стрелци за Великоселце били су Ивановић (двапут), Мисић, Ђаковић, Чекић и Лисица.

Више од високе победе, задовољан сам целокупним припремама. Услови су одлични у Врњачкој Бањи, а моји играчи зраче озбиљношћу, мотивисани су и јединствени у жељи да предстојећег пролећа сачувају јесењу челну позоцију и пласирају се у друштво српсколигаша – поручио је из Врњачке Бање, у телефонском разговору, Слободан Митровић, тренер Козаре, која ће у првом пролетњем колу, у суботу, као апсолутни фаворит, дочекати Раднички, из Ковина.

Први пратилац Великоселаца на табели, с бодом заостатка, Слобода, била је сигурна 2:0, против подручног лигаша Борца, у гостима. Поготке је постигао Гавриловић, по један у обе деонице меча. Играло се обострано осредње, а и терен је у Александрову био у лошем стању, па ова последња провера Новокозарчана сигурно није ни близу горње границе онога што Слобода може пружити у наставку првенства. Можда Новокозарчани то потврде већ у суботу, у Пландишту, када ће гостовати Слоги, па ће онда силно мотивисани, у другом колу пролећа, дочекати Козару на „Илији Пантелићу”.

ЖАК, дакле, није минулога викенда имао последњу проверу, но и промењиви резултати у припремном раздобљу, ипак, су показатељ одређене снаге „Железничара”, који не би смели запасти у невоље када је реч о опстанку у лиги, а нарочито тај свој статус не би смели „чупати” у самој завршници, у претпоследњем или чак последњем колу. Хоће ли тако и бити, наговестиће, можда, већ и прва два пролетња кола, када су „жути мрави” домаћини, први пут у недељу, а тада ће дочекати Раднички, из Сутјеске. У случају две стартне победе, скоро би било извесно, „Железничарима” неће претити испадање и могу рачунати на крајњи пласман сличан садашњем, а тренутно су осми.

На основу резултата у припремном делу, али и због знатно ојачаног играчког кадра, још и више оптимизма може бити на супротном крају града – на споју Баранде и Кикинде. ОФК Кикинда добар зимски период додатно је „зачинила” победом у првом колу Купа на територији Фудбалског савеза Зрењанин, у Српској Црњи, над Будућношћу од 3:2 (стрелци: Стојисављевић, Вукобрат и Красин). Међутим, за разлику од градског ривала с Вашаришта, ОФК Кикинда има знатно слабију стартну позицију у другој етапи трке. Кренуће с претпоследњег места на табели, а у односу на, рецимо, ЖАК сада заостаје пет бодова, уз то му још и долази на ноге, шест кола пре краја трке. И ОФК Кикинда већ у раној фази пролећа могла би имати јаснију слику о томе колико заиста може, пошто у прва четири кола трипут гостује, а у суботу ће у Житиште – Бегеју.


КУП НАКОН ЛИГАШКЕ ПРЕМИЈЕРЕ

Прва среда (13. марта), након пролетње лигашке премијере на покрајинском „Истоку” намењена је игрању утакмица другог кола у Купу на територији ФСП Зрењанин. На Градском стадиону снаге ће одмерити ОФК Кикинда и Слобода, док ће у Куману играти „2. октобар” и Јединство (Нови Бечеј). Победници два поменута меча играће 20. марта за улазак у финале поменутог такмичења, против најбољег из јужног дела ФСП Зрењанин.