САРАДАЊА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

  • ЗДРАВИЈА ДЕЦА УЗ ПРОГРАМ „СПОРТ У ШКОЛЕ”

 

Основна школа „Славко Родић“ из Банатског Великог Села добила је спортске реквизите вредне 120.000 динара, донацију Савеза за школски спорт Србије. На овај начин постали су прва сеоска школа у којој се реализује пројекат „Спорт у школе“. Ђаци сада поред потупно преуређене фискултурне сале имају могућност да додатно напредују када је су у питању часови физичког васпитања, изјавио је члан Гадског већа Миодраг Булајић.

Пројекат „Спорт у школе“ спроводи Савез за школски спорт у сарадњи са Министарством просвете и локалном самоуправом. Финансирамо наставнике физичког васпитања који учествују на овом пројекту. „Спорт у школе“ намењен је ученицима од првог до четвртог разреда и веома се добро спроводи у градским основним школама. Циљ Градске управе је да се програм импелментира и у сеоске школе – казао је Миодраг Булајић.

Координаторка за школски спорт у Севернобанатском управном округу Јелена Крвопић истакла је да јој пуно значи што је програм намењен најмађим школaрцима.

Анализе које смо радили показале су да су ученици од првог до четвртог разреда најмање активни. Они су наша будућност и треба их заинтересовати да се баве спортом. „Спорт у школе“ је пројекат који кроз игру, развија моторичке способности код деце, важне за здрав живот – појаснила је Јелена Крвопић.

Ђорђе Атлагић, наставник физичког васпитања, задовољан је добијеним реквизитима јер ће они помоћи да се код деце развије мишићна мускулатура путем полигона свестраности.

„Школа спорта“ у школи у Банатском Великом Селу почела је у октобру .