РУКОМЕТАШИ КИКИНДЕ ЈОШ ЈЕДНИМ МИНИМАЛЦЕМ СТИГЛИ ЛИДЕРА НА ДОБРОМ ПУТУ КА ЕЛИТИ

  • Кикинђани ће предстојећег викенда бити гости Мораве, у Великој Плани

 

Још једном је, као и Шапцу недељу дана раније, Милан Лисица, у последњим секундама утакмице донео оба бода екипи Кикинде, а овим  минималцем, у другом колу другог дела сезоне у Супер „Б” лиги „Север-Центар”, против Врбаса, уз пожељан исход меча: Колубара – Пролетер, екипа из нашег града поравнала се бодовно с ова два водећа тима и практично ће поменути тројац одлучивати о наслову првака, односно о пласману у елитни степен нашег рукомета. Дакле, Кикинда – Врбас 36:35 (17:16).

Након сазнања о победи зрењанинског Пролетера у Лазаревцу над Колубаром, која је до овога кола била сама на врху, моји играчи несвесно су потценили Врбас. Чинили смо грешке у чистим ситуацијама за поготке, а спутала су нас и несмотрена искључења и црвени картон Кењала – каже Миљан Станић, тренер Кикинђана.

Миљан Станић

Следи гостовање Морави, у Великој Плани, предстојећег викенда.

Морава је добра екипа за овај, други ранг такмичења, но лично очекујем лакши посао за своје рукометаше на путу ка тријумфу, него што је то био случај против богатићке Мачве, у Шапцу. Наравно, мораћемо од почетка бити усредсређени, а допринос чувара мреже мора бити бољи. Победом у Великој Плани, одрадићемо 70 одсто посла на путу ка Суперлиги Србије, а онда ћемо, моје је очекивање, с Колубаром одлучити ко је бољи и ко ће у елиту – јасан је Станић.

Препричаваће се још дуго акција из последњих осам секунди меча против Врбаса, којом је након додавања Гамбера, односно асистенције Трумбеташева, Лисица погодио за још једну минималну победу Кикинде.

Овим голом, који сам забио Врбасу, „вратило” ми се за неке јесење промашаје у Црвенки и у Новом Бечеју. Искористили смо кикс Колубаре, а следећа утакмица у Великој Плани можда је и најбитинија овога пролећа. Морава је јача него у првом делу првенства, али наша рачуница је јасна. Само победа долази у  обзир – напомиње Лисица.

МРК Кикинда Гриндекс: Раковић, Ибрајтер, Дукатаров, Голић, Блажић, Кењало 2, Делибашић 8, Мишков, Гамбер 3, Милићевић 1, Трумбеташ 4, Лисица 11(1), Егић 1, Кецман, Рогљачин, Комарек 6(1).