РУКОМЕТАШЕ КИКИНДЕ ТЕК ОЧЕКУЈУ ИСКУШЕЊА НА ПУТУ КА ЕЛИТИ НОВОБЕЧЕЈЦИ САМО „РЕЦКА У НИЗУ”

  • Кикинђани у наредном колу гостују Лозници, а одлука о новом прваку пашће, највероватније, у самој завршници сезоне, када ће у „Језеру” гостовати и Колубара и Пролетер

 

Без превише напора, рукометаши Кикинде у 15. колу Супер „Б” лиге, на свом паркету, у „Језеру”, савладали су новобечејско Јединство с уверљивих 31:20. У финишу првог дела било је 14:4 за домаћина, а на великом одмору мало мања разлика, од, ипак, огромних и недостижних осам погодака вишка – 16:8.

Ванредно добро одиграли су у одбрани рукометаши Кикинде, а пленио је пред мрежом Славко Мишков. На другој страни, у нападу, готово непогрешиви били су Лисица, Трумбеташ, Делибашић… па висок тријумф није могао изостати. Све је зачинила и добра посета у дворани. Било је присутно више од 500 кикиндских љубитеља рукомета, који су тако видели први тријумф Кикинђана над Новобечејцима, након три везана првенствена пораза, једног у овој и два у прошлој сезони.

Тако су Новобечејци архивирани и остали су, према очекивањима, записани као само још једна у „низу рецки” Кикинђана, на путу ка елити, на којем, пак, екипу тренера Миљана Станића тек чекају истинска искушења.

Наиме, у самој завршници сезоне, на северу Баната гостоваће лазаревачка Колубара и зрењанински Пролетер, од којих се очекује, као и од Кикинде, наставак тријумфалних низова. Тако ће на крају сви поменути, ако остане минимална бодовна разлика између тих тимова, између себе показати ко од њих заиста овога пролећа има најбољи састав и игра најквалитетнији рукомет у овом, другом степену такмичења, па самим тим и ко заслужује пласман у елиту Србије.

Дакле, до тог, сви очекују напетог и драматичног рукометног „фото-финиша”, ваља тренутно другопласираним Кикинђанима, најмање, задржати минус бод у односу на Лазаревчане, који су тренутни лидери. Предстојећег викенда Кикинда ће бити гост Лознице, Колубара ће у Велику Плану – Морави, а Пролетер у Шабац – богатићкој Мачви.

Зрењанинци су сада трећи на лествици, с два бода мање од Колубаре, односно једним од Кикинде. Но, Пролетер је у минулом колу био слободан и има утакмицу мање. Слободно коло тек следи, најпре за Кикинђане, биће то у 18. кругу надметања, а онда, на самом крају, последњег лигашког викенда, у 22. колу и за Лазаревчане.

МРК Кикинда: Делибашић 6, Трумбеташ 6, Дукатаров 2, Голић, Лисица 7(3), Кењало 1, Мишков, Гамбер 4(2), Комарек 3, Ибрајтер 1, Егић, Раковић, Марјанов, Блажић, Милићевић 1, Кецман.