РАДЕ МЕДИЋ, ТРЕНЕР СЛОБОДЕ, ЗАДОВОЉАН ГЛЕДА КА НОВОЈ СЕЗОНИ

  • ПРЕДНОСТ МЛАДИМ ИГРАЧИМА
  • Предстојеће првенство Војвођанске лиге „Исток”, према мојим очекивањима, биће веома изједначено. Изразитог фаворита неће бити – каже Медић.

 

Раде Медић на врло добар начин окончао је своју прву, дебитантску сезону као тренер. С новокозарачком Слободом, заузео је на крају првенства покрајинског „Истока” четврто место и то без трзавица и стреса, које су ранијих сезона често у финишу биле присутне на стадиону „Илија Пантелић”. Није се првенство, међутим, још ни завршило, а већ се спекулисало одласком Медића с најлепшег спортског објекта на потезу од Зрењанина до Суботице.

Остајем у Слободи. Причало се доста тога, но није то било реално. Задовољан сам поверењем које су ми људи у Новим Козарцима указали, а сматрам и да сам им на прави начин узвратио – истиче Медић.

Осврће се Медић и на првих 12 месеци свога такмичарског учинка у Новим Козарцима.

Минулу сезону сматрам изузетно успешном. Због гол-разлике на крају нам је припало четврто место, иако смо реално трећи тим по учинку, јер с ОФК Кикиндом смо бодовно поравнати, али имамо бољи скор, пошто смо их оба пута у сезони победили. Уопште гледано, нити један дерби нисмо изгубили, а и с новим српсколигашем Вршцем двапут смо ремизирали. Када издвојено посматрамо пролећни део првенства, треба истакнути наш низ од 12 утакмица без пораза. Укупно, након 15 мечева, само смо двапут погнутих глава напуштали игралиште. Посебан плус и за клуб у целини, али и као свој, видим податак да смо у погону имали само двојицу фудбалера од 30 или више година. Уз Младост, из Омољице и великоселску Козару, играли смо најлепши фудбал.   

Нема пуно недоумица млади стручњак ни када је реч о предстојећеој сезони.

Наставићемо сигурно у овом ритму. Добрим радом оспособићемо још неколико наших младих играча за будуће запажене партије. Појачаћемо се, али, опет, скоро искључиво младићима жељним напретка. Предстојеће првенство Војвођанске лиге „Исток”, према мојим очекивањима, биће веома изједначено. Изразитог фаворита неће бити и могући су разни сценарији. Међутим, циљ Слободе је, као и претходних сезона, останак у лиги и то по могућству што пре, а ако тако буде онда ће и коначан пласман идуће године у ово време бити сличан пласману из ове, тек завршене сезоне – закључује Медић, који прву прозивку играча Слободе у новој сезони планира за други викенд у јулу.


КАО МЛАДИЋ У КОПАЧКАМА

Иако на почетку пете деценије живота Медић је још увек активан фудбалер, наравно колико му примарне обавезе то дозвољавају. Прошле сезоне док је с клупе у покрајинском степену предводио Слободу, бранио је и боје рускоселске Црвене звезде, у рангу ниже – Подручној лиги.

Не само да је по умећу с лоптом овај Наковчанин и даље врсни зналац, што се и не може заборавити, већ се није обрукао ни у физичкој спреми. Напротив, био је један до најспремнијих у тиму Рускоселаца. Што је тако, може захвалити својој генетици, али и спортском начину живота, личним тренинзима и разним видовима рекреације. Како све мање дечака на нашем простору игра фудбал, самим тим и квалитет је под све већим знаком питања, Медић, бесумње, ако то буде желео, фудбал у овим нижим ранговима може слободно играти још читаву деценију и то на начин достојан и примерен својој професионалној каријери, која је, пре ових позних играчких година, трајала безмало две и по деценије на нашим и иностраним теренима.