ПОЧИЊЕ ДРЖАВНО ФИНАЛЕ СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ

  • НАЈБОЉИМА ВИЗЕ ЗА РЕГИОНАЛНО У СПЛИТУ
  • Међу 1715 такмичара на Ади Циганлији наступиће и 81 из Кикинде

 

Овогодишње државно финале Спортских игара младих почеће 23. јула на теренима београдске Аде Циганлији и окупиће 1715 школараца, који су изборили право наступа преко локалних такмичења. Током петодневних надметања кроз девет дисциплина млади спортисти ће се борити за што бољи пласман, а они најбољи ће обезбедити наступ на Међународним играма младих, које се од 20. до 26. августа одржавају у Сплиту.

Кикинду ће на овим играма представљати 81 млади спортиста – Марија Узелац и Никола Радић (обоје ОШ „Глигорије Попов” Руско Село) у стоном тенису, екипа ОШ „Јован Поповић” у малом фудбалу, мушка и женска екипа ОШ „Васа Стајић” из Мокрина у рукомету, ОШ „Свети Сава” у женском баскету и мешовита екипа основаца и средњошколаца у мушком баскету. У тенису наступају Симона Мирчић (ОШ „Јован Поповић”) и Стефан Шибул (ОШ „Свети Сава”), у шаху за 2003. годиште и млађе Нестор Иличин (ОШ „Јован Поповић”) и Маријана Билић (ОШ „Свети Сава”), док ће 2007. годиште и млађе представљати Стефан Јелача и Габријела Павлов из башаидске ОШ „1. Октобар”. У игри „између две ватре” учествује екипа ОШ „Свети Сава”, а у одбојци на песку (девојке) Андреа Ђенић и Ива Родић (ОШ „Жарко Зрењанин”), као и Васа Михаљ и Славиша Терзин из ОШ „Јован Поповић” (дечаци).

Након прошлогодишњег државног финала у Београду визе за Сплит изборило је петоро кикиндских школараца, који су остварили сјајне резултате. Маријана Билић је у шаху изборила златну медаљу, тенисерка Миа Гавранов и стонотенисерка Ивана Мршић су стигле до сребра, а тенисер Стефан Шибул до бронзе. Једино је без медаље остао стонотенисер Матија Ђурђев.