ПЛИВАЧИ БАНАТА НА ФИНА – МАСТЕР СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

СВЕТЛАНА И БОРИСЛАВ БРКИЋ У БУДИМПЕШТИ

 

Трофејни пливачи Баната Светлана Бркић Блажевић и њен брат Борислав Бркић наступиће на ФИНА – Мастер Светском првенству, које се од 7. до 20. августа одржава на базену „Алфред Лајош” у Будимпешти. На овом најмасовнијем такмичењу у историји пливања стартоваће 16.000 учесника у десет категорија, а наши представници ће наступати 16. и 17. августа у категорији од 35 до 39 година. Светлана и Борислав пливаће у Будимпешти на 50 метара краул и 50 метара делфин и то су дисциплине у којима су током богате каријере остварили највише успеха.

Светлана је била вишегодишњи првак државе на 50 и 100 метара делфин, наступала је за национални тим на многим међународним такмичењима, а вишегодишња је првакиња у олимпијском триатлону и државна рекордерка у ајронмену. Најбољи резултат у дисциплини ајронмен је постигла пласманом на девето место у свету.

Борислав је био вишегодишњи првак државе на 50 и 100 метара краул, дугогодишњи члан репрезентације и учесник европских, медитеранских и балканских првенстава. Као члан штафете на 4 х 100 метара мешовито освојио је златну медаљу на Балканијади.