ОСАМНАЕСТИ ПУТ У НОВИМ КОЗАРЦИМА ОДРЖАН „СТРОНГМЕН ЕУРО КУП“

  • СНАГАТОРИ ЈАЧИ ОД КОРОНЕ
  • У конкуренцији тројице такмичара, победу однео Словенац Матијаж Белшак. Најављени учесници из Румуније остали на граници

 

Манифестација по којој су Нови Козарци препознати у широј околини „Стронгмен Еуро куп“ ове године напунила је пунолетство. Такмичење најјачих људи Европе одржано је у условима које дозвољава тренутна епидемиолошка ситуација, а тројицу такмичара, судије, све гледаоце и организаторе на самом почетку поздравио је градоначелник Никола Лукач.

Ове године учествовали су Матијаж Белшак из Словеније који је и освојио прво место, Дамир Строил из Босне и Хрецеговине био је други, а домаћин Драган Богојевић из Бодибилдинг клуба „Слобода“ био је трећи.

Матијаж Белшак (28) на надметању у Новим Козарцима учествује шести пут, а био је првак света у овом такмичењу.

-Увек се трудим да се одазовем позиву јер је ваше такмичење изузетно. Драго ми је што сам опет овде упркос корони и свим проблемима који прате спорстска такмичења од марта. Иако мање тренирам, успео сам да будем први – рекао је Белшак.

Дамир Строил пре шест година почео је да се такмичи са најјачим људима Европе.

У Новим козрацима учествовао сам први пут 2014. године и поново сам био на надметању 2015. године. После пет година поново сам овде и морам да истакнем да је организација такмичења одлична – казао је Строил.

Драган Богојевић напомиње да ће се такмичити докле му то могућности дозвољавају.

-И поред великих проблема успели смо ипак да организујемо 18. „Стронгмен Еуро куп“. Захвалио бих градоначелнику Николи Лукачу који нас је подржавао у нашој иницијативи да се традиција овог спортског догађаја не прекида. Имали смо најављених петорицу такмичара, међутим снагатори из Румуније, нажалост, нису могли да пређу границу јер нису имали тест који потврђује да немају вирус корона. И ове године наша жеља је била да угостимо и Пољаке и Мађаре, али услед погоршања епидемиолошке ситуације у овим земљама они нису могли да дођу. Заједно са братом смо преко три деценије у овом спорту и изборили смо се да „Стронгмен“ буде бренд Нових Козараца –додао је Богојевић.

Члан Градског већа Драган Пецарски похвалио је организаторе Бодибилдинг клуб „Слобода“ на истрајности.

Осим за Нове Козарце ово такмичење је од изузетног значаја и за наш град. Увек долазе светски прваци и то пуно значи промоцији самог града – рекао је Драган Пецарски.

Снагатори су се надметали у четири дисциплине: вучење камиона од 10 тона, ношење два кофера од по 125 килограма у дужини од 20 метара, гурање колица у којима је био тертет од 300 килограма и у дисциплини Херкулесов хват.