ОДРЖАНА 29. „ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“

  • С ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ, ДОШЛИ НА СТАРТ
  • За срећније детињство тркало се око 4.000 учесника свих узраста

 

„Трка за срећније детињство“, 29. по реду, протеклог викенда окупила је око 4.000 учесника у Светосавској улици. На стази среће суграђани свих узраста такмичили су се у 26 категорија под слоганом „Имамо циљ, дођи на старт“. Почевши од мама и беба у колицима, преко деце предшколског узраста, у трци су учествовали и ђаци основних и средњих школа, као и рекреативци.

Ову спортско-рекративну манифестацију традиционално организује Црвени крст Кикинда. Поред промоције здравља и правилних стилова живота, овај догађај има и хуманитарни карактер.

Сав приход од продатих стартних бројева и средстава донатора и спонзора враћа се школама и Предшколској установи. Тако да ове године сва средства су усмерена ка деци – објаснила је Данијела Бјељац, секретарка кикиндског Црвеног крста.

Овогодишњи промотери „Трке за срећније детињство” били су рукометашки клуба “Кикинда Гриндеx”. Капитен екипе Мирко Кењало и сам се сећа када је као мали био део овог догађаја.

Ми смо у спорту, тако да на овај начин желим да испромовишемо и мотивишемо децу да се баве спортом. Лепа манифестација, сви смо учествовали у овоме, а сада смо ту да подржимо наше другаре – рекао је он.

Према речима председнице Скупштине града Кикинда Станиславе Хрњак „Трка за срећније детињство“ представља пример заједништва.

Ми се увек удружимо када је та инцијатива снажна и добра. Ово је доказ да постоје такве манифестације и да ми имамо и импулс и енергију да покажемо заједништво. То је оно што, не само наш град и суграђане и младост која расте, озбиљне, здраве, зреле људе, него и нашу земљу држи на окупу и заиста стремимо највишим циљевима – рекла је председница Скупштине.

Најбржи учесници трке награђени су вредним поклонима, попут ваучера за куповину спортске опреме, ролерима, бициклима, док су најбржа мама и беба освојили породични викенд одмор на Вршачком брегу.

Град Кикинда био је главни покриввтељ манифестације, док је генерални спонзор била фирма „Кикинда Гриндеx“.