ОДРЖАН ДРУГИ КУП КИКИНДЕ У СТРЕЛИЧАРСТВУ

  • НОВОСАЂАНИ НАЈБОЉИ, КЕНТАУРУ СЕДАМ МЕДАЉА

Стреличарски клуб Кентаур организовао је протеклог викенда други Куп Кикинде, на којем је наступило 87 такмичара из 16 клубова Србије, као и гости из Румуније. Тип такмичења је био индор са распуцавањем (гађање у мете са 18 метара), у стиловима олимпијски лук, сложени лук, голи и дугачки лук, за све узрасне категорије.

По броју освојених поена најуспешнији је био новосадски „Велос”, којем је поред медаља, уручена и мала статуа Кентаура (рад уметника Јована Исакова), док је екипа домаћина са седам медаља била у самом врху. Најсјајнија одличја изборили су старији пионир Кристијан Олах у стилу олимпијски лук, сениор Бранислав Француски у стилу голи лук и старија пионирка Теодора Хорват у стилу голи лук, сребро је припало сениорима Јови Вукмировићу и Тањи Арађански у стиловима голи, односно сложени лук, а бронза кадеткињи Сари Замуровић у стилу олимпијски лук и сениору Владимиру Мехићу у стилу голи лук. Једини је без медаље остао тренер Кентаура Завиша Лучић, који је у стилу олимпијски лук заузео 23. место у категорији сениора.

Други Куп Кикинде, који је одржан у хали Спортског центра „Језеро”, свечано је отворио Миодраг Булајић, члан Градског већа, док је медаље и награду најуспешнијем клубу уручио Иван Бркљач, директор фирме „Тера Паноника” из Мокрина.