ОДРЖАН 7. КРАЈИШКИ ВИШЕБОЈ У БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ

  • ТИТУЛА „ЏИМИ КОМЕРЦУ” ИЗ ПРИГРЕВИЦЕ
  • Друго место је припало екипи „Стефан и див” из Ужица, а треће домаћем тиму „Крајишници”

konopac

Крај Завичајне куће у Банатском Великом Селу, у суботу је по седми пут одржан „Крајишки вишебој”, на којем је наступило пет екипа из Ужица, Пригревице, Нових Козараца и Банатског Великог Села. Након осам традиционалних дисциплина: бацање камена са рамена, скок у вис из места, скок у даљ из места, обарање руку, надвлачење кличка, куке, пењање уз стожину и надвлачење конопца, највише поена освојила је прва екипа „Џими комерц ” из Пригревице (270), друго место је припало екипи „Стефан и див” из Ужица (140), док је треће место освојио домаћи тим „Крајишници” са 120 бодова.

stozina

 

У дисциплини бацање камена са рамена од 8,1 килограм победио је Милош Марковић из Руме (Џими комерц – 1), који је постигао дужину од 16,72 метра, у скоку у вис из места тријумфовао је Радован Видачић из Банатског Великог Села (Крајишници) са 1,55 метра, а у скоку у даљ из места најбољи је био Александар Крајишник из Шапца са 3,22 метра. У обарању руку тријумфовао је Војислав Шкулетић из Војвода Степе (Крајишници), у надвлачењу кличка победио је Далибор Зелен из Новог Сада (Џими комерц 1), а у дисципли кука најбољи је био Саша Станић из Бачког Брестовца (Џими комерц 1). У пењању уз стожину (висине 6,5 м) прво место је освојио Никола Ковачевић из Банатског Карађорђева (Џими комерц 1), који се испео за невероватних 3,44 секунде, док је у надвлачењу конопца поново победила прва екипа „Џими комерц” из Пригревице.

Крајишки вишебој је свечано отворио члан Градског већа Миодраг Булајић, а подршку овој манифестацији дали су Град Кикинда, Месна заједница Банатско Велико Село, кикиндске фирме „Компонента”и „Агросточар”, као и пољопривредници из села Славко Егеља и Перо Латиновић. Организатори Крајишког вишебоја најављују да ће ова манифестација наредних година имати интернационални карактер, јер се очекује учешће екипа из околних земаља, а како кажу, неће изостати ни помоћ Владе Републике Србије и генералног спонзора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *