НОВИ ПОЧЕТАК ЖЕНСКОГ ФУДБАЛА У НАШЕМ ГРАДУ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ЖФК „КИКИНДА“

  • Нови клуб ће окупљати девојчице узраста од 8 до 14 година. Тренинзи уторком, четвртком и суботом од 9 сати на отвореним теренима СЦ „Језеро“

 

Због великог интересовања за женски фудбал тројица кикиндских тренера покренула су иницијативу да се у нашем граду поново оформи женски фудбалски клуб. Бранислав Радојчић, Жива Парабуцки и Милан Родић предузели су све неопходне радње за регистрацију клуба и цео посао требало би да се заврши до краја августа. Поднет је захтев локалној самоуправи за коришћење имена „Кикинда“ и када се на седници градске скупштине, заказаној за 21. август, донесе одлука, одржаће се оснивачка скупштина новог клуба.

Док се чека са решавањем папирологије, тренери не седе скрштених руку. У понедељак су почели са радом и на првом тренингу, који је одржан на отвореним теренима СЦ „Језеро“, било је присутно десетак девојчица. Како нам је рекао Бранислав Радојчић, један од тренера и оснивача клуба, тренинзи ће се одржавати уторком, четвртком и суботом од девет часова.

Постојало је велико интересовање за женски фудбал у граду и ми смо одлучили да формирамо нови клуб. Овај клуб није наследник оног претходног, који је носио исто име и угашен је пре четири године, већ се формира нов. Радићемо са девојчицама узраста од 8 до 14 година и зато позивам све заинтересоване да нам се придруже на отвореним теренима центра „Језеро“ или да нас контактирају на телефон 060/06-28-987. До сада смо имали преко двадесет позива и верујем да ћемо ускоро окупити много већи број играчица – истакао је Бранислав Радојчић.