НАДА МИЛАДИНОВ ЗАВРШИЛА ТАКМИЧАРСКУ КАРИЈЕРУ

  • У РИНГУ САМО КАО ТРЕНЕР
  • Двострука вицешампионка света и Европе, првакиња Балкана, најуспешнија сениорка у држави у савате боксу одлучила је дa се посвети раду са децом

 

Нада Миладинов (28) из Иђоша као седмогодишња девојчица закорачила je у свет борилачких вештина када је отишла на први тренинг теквонда. Данас је она носилац интернационалне сребрне рукавице, први степен у савате боксу, док у текводну има црни појас први дан. Боје Србије бранила је пет година. Такмичећи се за репрезентацију у саватеу била је првакиња Балкана, два пута друга у Европи, четири године изабрана је за најуспешнију сениорку у Србији и Војводини, а на недавно одржаном Светском првенству у Бугарској освојила је сребрну медаљу и још једном потврдила тутулу вицешампионке света.

Овогодишње Светско првенство памтиће по уложеном напору, труду, прелепом искуству, ужичком колу које су одиграли сви заједно на крају, али и по томе што овим првенством завршава своју такмичарску каријеру.

Повлачим се јер желим да радим са децом, мислим да сам се свудa остварила, едуковала сам се. Ја сам професор спорта и физичког васпитања, тренутно завршавам мастер. Имам и сертификат за тренера у саватеу, а ускоро завршавам за интернационалног тренера, тако да моја каријера иде у том правцу. Иза себе имам доста успеха, а имамо омладину која је има потенцијала и може добро да нас наследи. Својим колегама желим успеха у даљем раду – поручила је она.

Присећајући се својих почетака, Нада је објаснила зашто је изабрала да се бави овим спортом.

Тада је у Иђошу постојао само рукомет и мене то није интересовало, а онда је, пре 20 година, мој тата Милан донео теквондо у наше село. Видела сам нешто ново, пронашла се, ишла на разна такмичења, семинаре и заволела сам овај спорт. За све ово данас могу тати да захвалим – искрена је она.

Милан Миладинов основао је Савате клуб „Арена“ 1997. године у Иђошу. Данас овај клуб води Нада, а има око 15 чланова од којих су деветоро њих у систему такмичења. Већ две године узастопно двојица такмичара из овог клуба изабрана су за најуспешније пионире у Србији и Војводини, а Надина очекивања су да ће наредне године из „Арениних“ редова бити изабран и члан репрезентације у кадетском узрасту.

На Светском првенству у Бугарској у конкуренцији од 250 такмичара из 40 земаља Нада је успела да се избори за сребрну медаљу. Након четири победе пласирале су финале, једина из репрезентације Србије. Иако је дала све од себе, у финалној борби изгубила је од репрезентативке Француске, где је савате национали спорт. Нада признаје да јој је такмичење на Светском првенство било напорно.

Колико год мислили да сте спремни, неки аспект вас изненади. Са повредом сам ушла у финале, али сам се борила до краја, нисам дозволила да та повреда утиче на мене – рекла је она. Припремајући се за ово такмичење, Нада је путовала на тренинге у Нови Сад и Београд, а најизазовније, како је кроз смех рекла, било је скидање кила, јер је велики гурман.