МЕМОРИЈАЛНИ КОШАРКАШКИ ТУРНИР „ЈОВАНА КОЈИЋ”

  • ЈОВАНА ЖИВИ У НАШИМ СЕЋАЊИМА

У СЦ „Језеро“ прошлог викенда одржан је први Меморијални турнир „Јована Којић“, у знак сећања на трагично преминулу деветнаестогодишњу Кикинђанку Јовану Којић, матуранткињу Економско-трговинске школе која је страдала у саобраћајној незгоди 14. маја прошле године.

Турнир је организовала СО ЖКК „Кикинда“ јер је Јована била кошаркашица у овом клубу, а мајка Драгана Којић дирнута је што се на овакав начин негује сећање на њену ћерку.

Захваљујући спорту који је волела и сећању њених саиграчица Јована ће и даље живети. И тужна сам и срећна јер су ме дирнули њихова љубав и пажња – истакла је Драгана Којић.

На турниру су се такмичиле екипе из Кикинде, Новог Милошева и Панчева, по три екипе млађих и исто толико екипа пионирки. Победнице и у једној и у другој категорији биле су кошаркашице СО ЖКК. Мирјана Милановић, тренер СОЖКК „Кикинда” објашњава да је турнир покренут како сећање на Јовану, која је била одлична кошаркашица, никада не избледи.

И ја и управа клуба сматрамо да је овај турнир значајан. Играчице су са пуно емоција подржале идеју о одржавању такмичења и да се сваке године сетимо Јоване. Она је била изузетна кошаркашица. Једна од најбољих у нашем тиму. Изгубили смо доброг играча, још бољу особу. Увек је била ведра и насмејана – каже Мирјана Милановић.

На турниру је учествовало деведесетак кошаркашица, а одиграна је и ревијална утакмица сениорки СО ЖКК против ветерана СО ЖКК.