КРЕНУЛА И ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА – ГРУПА „ИСТОК” ЖЕЛЕЗНИЧАРИМА ИЗМАКЛА ПОБЕДА

Пландиштани дошли до бода у последњем минуту (3:3). Пораз Кикинде 1909 у Старчеву (2:0)

 

У првом колу Војвођанске лиге „Исток”, ЖАК је на Вашаришту испустио победу у судијској надокнади, против Слоге, из Пландишта, док је Кикинда поражена у Старчеву, од Борца.

ЖАК – Слога (П) 3:3

Кочиш је искористио поклон гостујуће одбране и дотурио лопту Важићу који је погодио с ивице 16-ерца, а пред крај првога дела Фучак је с око 30 метара из слободног ударца „ухватио на спавању” гостујућег голмана и дуплирао предност. Гости су смањили на почетку наставка, тада је кикс начинила и домаћа одбрана, а још једну слабу реакцију голмана Слоге, након слободног ударца Чекића, претворио је у гол Важић, убацивши одбитак у мрежу за 3:1. Три минута пре краја гости су смањили, а Симин је у 90. минуту, на другој страни, промашио празан гол за оверу победе ЖАК-а. Казна је уследила у другом минуту надокнаде када је гостујући играч начинио слалом кроз домаћу одбрану и погодио за реми. Слободан Живков, тренер ЖАК-а, истиче:

– Велика је штета што смо на овакав начин изгубили два бода, али свакако нас очекује грчевита борба за опстанак. Пуно је младих играча у нашем тиму и управо у ситуацијама у којима су они били у главним улогама, примали смо голове. У исто време пропустили смо и неколико прилика да дотучемо ривала и оверимо победу.

ЖАК: Томашевић, Крнић, Иветић, Бербаков (Моноштори), Кочиш (Ма. Француски), Симин, Радивојац (Марић), Чекић, Пенавски, Фучак, Важић. 

Борац (С) – ОФК Кикинда 2:0

Старчевци су повели из акције, након пола сата игре, а пет минута пре краја постигли су и други погодак за коначан резултат, када је домаћи фудбалер избио сам испред голмана Кикинђана и матирао га. Тренер нашег тима Владимир Китановић каже:

– У целини гледано, одиграли смо осредње, али и створили већи број прилика. Међутим, те је наше покушаје осујетио домаћи голман, који је све „скидао”. На другој страни, Борац је створио ту једну, једину прилику и искористио је када је стигао до предности у првом делу, док је свој други гол постигао из сумњиве позиције, на граници офсјада. Било како било, више од пораза забрињава ме што у нашој игри није било жара, енергије и агресивности. 

ОФК Кикинда 1909: Митровић, Зечевић, Лаништанин, Илић, Детари (Красин), Латковић (Кнежевић), Кресоја, Зељковић (Утржен), Ивановић, Ђукић (Белић), Коцкар.   

 

Резултати 1. кола: Младост – Јединство(НБ) 5:2, Јединство(БК) – Крајина 1:1, Будућност – Пролетер 4:3, Борац(С) – Кикинда 1909 2:0, Банат(Ч) – Омладинац 0:1, Црвена звезда(ВС) – Јединство(В) 0:2, ЖАК – Слога(П) 3:3, Раднички(С) – Бегеј 1:6, Нафтагас(Е) – Раднички(К) 1:0.

Парови 2. кола, 22/23.08. у 17,00: Јединство(НБ) – Раднички(К), Бегеј – Нафтагас(Е), Слога(П) – Раднички(С), Јединство(В) – ЖАК, Омладинац – Црвена звезда(ВС), Кикинда 1909 – Банат(Ч), Пролетер – Борас(С), Крајина – Будућност, Младост – Јединство(БК).