КОШАРКА – ВЕЛИКА КИКИНДА СЛАВИЛА У ЗРЕЊАНИНУ

  • РАСПЛЕТ НА ПРОЛЕЋЕ

Кошаркаши Велике Кикинде успешно су окончали први део првенства у Другој регионалној лиги – група Север. Кикинђани су у последњем колу победили Петровград у Зрењанину са 77:66 и на зимски одмор одлазе са трећег места и залихом од 22 бода. Екипа тренера Владимира Шурлана није лако дошла до бодова у дуелу са борбеним Зрењанинцима. Водио је домаћин са шест до седам поена предности све до последње четвртине, а онда је уследила фуриозна игра Кикинђана за десети првенствени тријумф. Најефикаснији у победничком саставу били су Вукојевић и Зељковић са по 17 поена.

На табели води Младост Ветерник са максималним учинком, друга је новосадска Будућност са скором 11 – 1, док трећепласирана Велика Кикинда има 10 победа и два пораза. Наставак првенства предвиђен је за 28. јануар, када Кикинђани у „Језеру” дочекују лидера. Потом следи гостовање Сивцу и дуел са Будућношћу на свом паркету, а након ова три кола све ће бити много јасније.

Велика Кикинда: Бербаков, Петровић, Ћошков, Бунгхарт 5, Путник, Марчета 5, Сантрач 14, Марков, Зубац 5, Вукојевић 17, Зељковић 17, Блажић 14.