КИКИНЂАНИ У БАРАЖУ СА БЕЛОЦРКВАНИМА

Убедљивом победом над Билећанином из Сечња (7:1) фудбалери Кикинде успешно су завршили првенствену трку у зрењанинском подручју. Кикинђани су потврдили другу позицију која води у бараж за попуну Војвођанске лиге – Исток и сада их очекује двомеч са другопласираним тимом панчевачког подручја, БАК-ом из Беле Цркве. Након жребања у просторијама ФС Војводине одлучено је да се први меч баража игра у суботу од 17,30 сати у Белој Цркви, док је реванш на програму у среду од 17 сати на Градском стадиону у Кикинди.

Тренер Слободан Живков имаће на располагању све играче који су изнели терет овог првенства па ће Белоцркванима супротставити најбољи састав.

Испунили смо циљ, освојили друго место и сада ћемо покушати да кроз бараж дођемо до војвођанске лиге. Очекује нас БАК из Беле Цркве који је озбиљна екипа и поседује квалитет. Имао сам прилике да их гледам, али сматрам да и ми имамо квалитет да им успешно парирамо. Одговара нам што први меч играмо у гостима, надам се да ћемо остварити повољан резултат и потом на свом терену оверити пласман у виши ранг. Очекујем подршку наше публике у реваншу – рекао је тренер Слободан Живков.

Екипа са Градског стадиона приказала је лепршаву и ефикасну игру против Сечањаца, који су на меч дошли са десеторицом играча. Серију погодака отворио је Владимир Китановић, на 2:0 је повисио Крџалин, а до одласка на одмор у листу стрелаца су се уписали Рељић и Кресоја. Тодоров је у наставку са два гола повећао предност свог тима, а коначан резултат поставио је млађани Ћирић.

Кикинда 1909: Љутић, Штеванов (Радивојац), Бугарски, Шћепановић, Тодоров (Б.Ћирић), Кресоја, Китановић, Рељић (Цвијан), Зечевић, Утржен, Крџалин.

Канонада Рускоселаца

На опроштају од својих навијача Рускоселци су декласирали Омладинац из Равног Тополовца са 6:0 и првенство завршавају на 7. месту са 39 бодова. Мрежу  противничког голмана начео је Коврлија, Грубор је из пенала удвостручио предност, а до краја меча прецизни су били Моровић, Ћеран, Инђић и Солеша.

Црвена звезда: Ољача, Моровић, Коврлија, Марјановић (Панић), Инђић, Ћеран, Солеша, Грубор, Крижан, Киш, Узелац (Лазар).