КИКИНЂАНИ ПОНОВО УКРОТИЛИ БРЗАКЕ РЕКЕ ТАРЕ

  • РАФТИНГ „ТИМА СНОВА”

 

Екипа „Дреам теам” (аутентичан назив) и ове године провела је неколико дана на реци Тари. Њих двадесеторица из Кикинде су се упутили 9. јуна, а током боравка у Кампу „Ивона” крај Шћепан Поља, уживали су у дружењу, природи, доброј храни и капљици. Један од организатора овог рекреативног излета, Мирослав Пејаков каже да су у почетку ишли углавном ради рафтинга, а да је сада сврха највише концентрисана управо на дружење.

Срећемо се са људима са којима смо се у међувремену спријатељили, а увек се упознају нови. Долазе екипе из целог региона. Редовно имамо учеснике који по први пут иду на рафтинг и суштина је све више усмерена на пријатно време проведено са пријатељима – каже Пејаков.

За разлику од досадашњих експедиција, у програм боравка од ове године укључен је и тзв. „сафари“, односно обилазак природних лепота, највишег врха Републике Српске (Велики Витао 2.396 м) на планини Маглић.

Сам спуст Таром траје око два и по сата и у ово доба године река није превише брза, но ,вода је и даље веома хладна.

У „Тиму снова” све је више клинаца – деце старијих учесника рафтинга, па кажу да нема бриге за будућност и да ће и даље Кикинда бити присутна на прелепој Тари.


АТРАКЦИЈА НА АТРАКЦИЈИ

Екипа „Дреам теам”, представља праву атракцију на рафтингу, највише по броју чланова. Док остали дођу у групама од двоје- троје, кикиндски тим броји више десетина. Ове године их је било чак 20, а поред масовности, препознатљиви су и по наранџастим мајицама – бојама Кикинде.