КИКИНЂАНИ ДРУГИ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ТАКМИЧЕЊА „СИТИ ГЕЈМС“

  • ИЗБОРЕНО ФИНАЛЕ „ИГАРА ГРАДОВА”

 

Екипа Спортског савеза Кикинде у циклусу такмичења „Сити гејмс“ изборила је право на учешће у финалу Србије овог програма, 20.јула на Златибору.

Такмичећи се у две серије, најпре у среду 12. јула у Зрењанину, а потом у суботу 15. јула у Сомбору, екипа је заузела оба пута друго место, иза екипе Сомбора, која у уиграном саставу учествује на играма већ осам година. Наша екипа показала је велики ентузијазам и потецијал у врло неизвесном исходу до самог краја квалификација.

Капитен екипе Тања Сили и њени заменици Ивана Авдаловић и Борислав Бркић искусно су организовали и мотивисали остале чланове Мину Овуку, Бојана Сантрача, Владана Блажића, Душана Новаковића и Вању Думитрова да пруже свој максимум и остваре висок пласман. Пројекат „Сити гејмс” је настао у Хрватској пре осам година и обухвата Хрватску, Србију, Црну Гору, БиХ, Словенију, Италију, Мађарску, Немачку, Швајцарску, Пољску, Холандију, Малту и Италију.

Игре су организоване у преко 250 догађаја на преко 100 локација са учешћем више од 200 екипа и имају су спортско-забавни карактери на воденим површинама уз присуство публике и медија. Сва дешавања преносе телевизије са великом национпалном покривеношћу док ће међународно полуфинале и финале бити снимљено као 80-минутни ТВ-шоу, и емитовано на најмање осам европских телевизија.