КИКИНДА ДОМАЋИН ПРВОГ КАМПА ВОДЕНИХ СПОРТОВА „11”

  • ТРЕНИНЗИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ
  • На базенима СЦ „Језеро” тренери и активни спортисти две недеље раде са 80-так деце. Промотери кампа Драгана Ивковић и Андрија Прлаиновић

 

Женски ватерполо клуб „Стари град” из Београда, организовао је у Кикинди први камп водених спортова, симболичног назива „11”, јер двоје промотера, ватерполисткиња Драгана Ивковић и Андрија Прлаиновић, за женску, односно мушку репрезентацију Србије, наступају са капицама са бројем 11.

На базенима Спортског центра „Језеро” у првом делу двонедељног кампа боравило је 40-так деце из Кикинде, Херцег Новог и Београда.

Циљ кампа је промоција водених спортова који, према речима Драгане Ивковић, нису довољно заступљени у нашој земљи.

Организовали смо камп за децу свих школских узраста како би могли да се опробају у пливању, ватерполу и синхроном пливању. Имамо и тренере који ће децу учити основама пливања. Концемпт кампа замишљен је да учесници добију спортско и културно искуство више, као и да стекну нове пријатеље– каже Драгана Ивковић.

Њена колегиница у репрезентацији Ивана Ђоровић, напомиње да је ово прави начин да се промовише и женски ватерполо.

ivana djorovic sa ucesnicama kampa
Ивана Ђоровић са учесницама кампа

 

Презадовољна сам децом и њиховим радом, трудом и залагањем. Услови за рад су одлични – каже Ћоровићева.

Услове на кампу у Кикинди и велики одзив деце, похвалио је и тренер на кампу, Которанин Никола Поповић, који се ватерполом бави 24 године.

Деци која су боравила у првој недељи кампа захвалнице је уручио ватерполо репрезентативац Андрија Прлаиновић, који је искористио прилику да се дружи са децом.

vaterpolisti kamp

Идеја кампа је да деца више заволе воду и водене спортове. Наш успех ће бити уколико неко од њих и после кампа настави да тренира било који од водених спортова. Ово је добар начин да се деца друже, да стекну нова искуства и да више буду на базенима, него код куће за рачунарима. Иако је у протеклих пет, шест година спортска инфраструктура, хале, базени, спортски центри, у бољем стању, још увек се у многим градовима наше земље мало улаже у спортске објекте, на шта требало више обратити пажњу у наредном периоду – рекао је Прлаиновић.

Учесници кампа посетили су Народно позориште где су имали прилику да од глумаца чују како настају представе и како треба да се понашају гледаоци, организован је излет у дворац „Фантаст” у Бечеју, као и посета Народном музеју. У следећој смени кампу ће присуствовати четрдесетак деце из Новог Сада.

Упитан да прокоментарише шта очекује на Олимпијским играма Прлаиновић је навео да пре прве утакмице у Рију, репрезентацију Србије чекају тренизи И припремна утакмица са Италијом.

Припреме су добро прошле, доста смо радили и надамо се најбољем– рекао је Прлаиновић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *