КАРАТЕ – ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА СЕНИОРЕ

  • МИЛАН ПАШИЋ ВИЦЕШАМПИОН ПОКРАЈИНЕ

Такмичар кикиндског Феникса Милан Пашић остварио је велики успех на Првенству Војводине за сениоре, које је протеклог викенда одржано у Старој Пазови. У конкуренцији 200 каратиста из 30 клубова Пашић је освојио сребрну медаљу у категорији + 84 килограма и обезбедио место на државном првенству.

После Првенства Војводине, у Старој Пазови је одржан и Интернационални карате турнир, који је окупио 450 такмичара из 35 клуба Босне и Херцеговине, Црне Горе и наше земље. На овом турниру наступило је шест чланова Феникса, који су освојили осам медаља. У појединачној конкуренцији (кате), Срђан Кочиш је изборио златне медаље у категорији нада и кадета, Сара Сивчев је стигла до бронзе код јуниора, као и Уна Тубин међу кадетима. Кадеткиња Јована Рудан и сенир Милан Пашић освојили су бронзана одличја у борбама. У екипном наступу (кате) јуниорке Сара Сивчев, Андреа Инђић и Уна Тубин су освојиле сребро, а кадетска екипа, у саставу Јована Рудан, Уна Тубин и Андреа Инђић изборила је бронзу у борбама.

У наредном периоду такмичаре Феникса очекује наступ на Првенству Војводине за полетарце, пионире и наде, а кадете, јуниоре и сениоре учешће на међународном турниру у Панчеву.