КАРАТЕ – ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ „КУП БАШАИДА 2017”

  • РЕВИЈА СПОРТА И МЛАДОСТИ
  • Карате клуб Војводина био је протеклог викенда по 15. пут домаћин Међународног турнира „Куп Башаид 2017“. Наступило је преко 200 младих такмичара из 20 војвођанских клубова, као и суседне Румуније.

Турнир је организован у сали ОШ „1.октобар”, а свечано га је отворио Миодраг Булајић, члан Градског већа, који је истакао да локална самоуправа посебну пажњу посвећује сеоским срединама и одржавању културно – уметничких манифестација и спортских турнира.

Такви догађаји окупљају талентовану децу. У односу на друге сеоске средине, у Башаиду млади људи са пуно љубави и ентузијазма тренирају карате. Борилачки спортови јачају личност детета и утичу на самопоуздање, самосталност, дисциплину, упорност и поштовање осталих учесника у спорту – рекао је Миодраг Булајић.

Карате је популаран у Башаиду и сваке године има доста полазника, сазнајемо од Јована Јанкова, председника клуба.

Секција карате клуба „Партизан“ из Кикинде основана је још пре 35 година. Од тада до данас велики број младих био је у нашем клубу, а неки су освајали и значајна спортска признања – објаснио је Јанков.

На турниру сваке године има све више деце, тако да је овогодишњим одзивом задовољан тренер Радован Балог.Он је открио да се картисти „Башаида“ припремају за Европско првенство које ће се у фебруару наредне године одржати у Словенији.

Међу такмичарима, најмлађи је био Данило Вук Митић из Башаида, који има свега пет година. Њему је уручено специјално признање.