ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ ОДБОЈКАША КИКИНДЕ

  • У НОВОМ ПРВЕНСТВУ МЕЂУ ДРУГОЛИГАШИМА

 

Одбојкши Кикинде завршили су првенствену трку у Првој лиги Војводине на другом месту и заједно са екипом Вршца изборили пласман у Другу лигу – група Север. Кикинђани ће се од јесени такмичити у конкуренцији 12 најбољих друголигаша са територије Војводине и ово је највећи успех клуба од његовог оснивања. Екипа је састављена од домаћих играча, углавном студената, а првом тиму је прикључено и пет талентованих пионира. Кикинђане већ дуго година предводи тренер Милан Радосавчев, који са поносом истиче да је пласман међу друголигаше остварен са играчима из сопствене школе одбојке.

Имамо искусну екипу која ће бити појачана повратницима Николом Родићем и Срђаном Јеловићем и очекујем да ћемо остварити пласман у средини табеле. Лига ће бити доста уједначена и у сваком мечу ће одлучивати нијансе. Поред добрих резултата, желимо да афирмишемо наше младе играче, који су на финалном турниру Првенства Војводине за пионире заузели четврто место – рекао је Милан Радосавчев.

У клубу се посебно води рачуна о школи одбојке, која поред Кикинде, има секције у Банатском Великом Селу, Новим Козарцима и Накову, а како истиче Милан Радосавчев, у плану је покретање секција и у осталим селима. Школа одбојке је организована у сарадњи са Женским одбојкашким клубом Кикинда, тако да заједно раде и девојчице и дечаци, што додатно доприноси афирмацији овог спорта.

МОК Кикинда: Ђапа, Бачић, Адамовић, Будинчић, Грујић, Ашкић, Видицки, Дебељачки, Падејчев, Ковачев, Сивчев.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *