ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАВЛЕ МАРКОВ УГОСТИО РУКОМЕТАШЕ КИКИНДЕ ГРИНДЕКСА

  • НА СУПЕРЛИГАШКУ СЦЕНУ СА ВЕЛИКИМ АМБИЦИЈАМА
  • Рукометаше Кикинде Гриндекса, који су после 14 година поново заузели место у најелитнијем рангу, јуче је угостио градоначелник Павле Марков. Први човек нашег рада честитао је играчима и руководству клуба на историјском успеху, пожелевши им добре резултате и у Супер А лиги.

Пласман рукометаша у елиту је важан за наш град, јер се ради о екипном спорту. Остварили сте успех својим радом, упорношћу и тимским духом, а морам истаћи да екипа све то неби постигла без подршке Компаније Гриндекс. То је прави модел финансирања спорта, јер су сва средства која издваја локална самоуправа недовољна за врхунске резултате. Захваљујем се Компанији Гриндекс што је нашла свој интерес да се укључи у овакав друштвено одговоран рад и подржи рукометни клуб, а овом прилико позивам све привреднике у Кикинди да се укључе у финансирање спорта и културе – рекао је Павле Марков и поручио да ће локална самоуправа повећати средства за рад клуба, како би се обезбедили услови за несметано функционисање.

Јован Булатовић, власник Компаније Гриндекс, захвалио се на пријему и речима подршке, истакавши да су играчи својим одговорним и пожртвованим радом заслужили пласман међу најбоље клубове у Србији.

Вратили смо се у Супер А лигу после 14 година и нећемо се задовољити само очувањем статуса, већ желимо да остваримо много више. Довешћемо неколицину проверених играча и планирамо да заузмемо место међу првих пет екипа, а наредних сезона да кренемо у борбу за титулу – рекао је Јован Булатовић.

Капитен Кикинде Мирко Кењало нагласио је да је повратак  међу суперлигаше велика ствар за клуб и рукомет у овом граду.

Кренули смо пре четири године из најнижег ранга и успели да остваримо циљ. Лепо је представљати град на рукометној сцени Србије и надам се да ћемо, уз још бољи рад, постизати резултате вредне пажње – поручио је Кењало.

Тренер Миљан Станић је навео да је веома важно за клуб што је већина играча из Кикинде , а да овај успех треба да буде идеја водиља за још један искорак и добре резултате у новом првенству.