ЈОВИЦА ЛАКИЋ, НОВИ ТРЕНЕР У СИНЂЕЛИЋЕВОЈ

  • КРАЈ ЖАК-ОВИМ МУКАМА
  • – Прво хоћемо повратак публике, а ЖАК је доскора имао највише навијача у региону. На мени је да извучем максимум из тима, сигурно је да ћемо играти нападачки – истиче Лакић

 

Јовица Лакић нови је тренер кикиндског ЖАК-а. Наследио је Зорана Карановића, који је „Железничаре”, као новајлија на клупи, током јула у три контролне утакмице водио и бивао трипут поражен.

Популарни Лаки, некадашњи фудбалер елитног ранга из времена заједничке државе Србије и Црне Горе, потом интернационалац у најјачим лигама Русије, односно Мексика, радио је већ као тренер у неколико клубова с нашег најужег подручја, био и у ЖАК-у на почетку тренерске каријере, а у прошлој сезони с Бечејом прошетао се кроз српсколигашку „Војводину”, пласиравши се на изванредан начин у Прву лигу Србије (други степен такмичења у нас). Недостатак најјаче домаће тренерске лиценце био је препрека за наставак сарадње с клубом из града на десној обали Тисе.

Онима који редовно прате дешавања у нашем фудбалу, познати су разлози зашто се нисам опробао као тренер Бечеја у другом по реду српском рангу, било је понуда од неких других клубова у Српској лиги „Војводина”, али понуда ЖАК-а била је и конкретна и коректна. Најбитније да имамо високе амбиције, јер и играчког материјала поседујемо. Императива, међутим, неће бити – наглашава Лакић.

Стабилизација је реч коју Лакић изговара пре свих других, причајући о предусловима неопходним да ЖАК више не буде у беизлазној ситуацији на табели.

После две године мука, ЖАК не заслужује пролазак кроз тако што и у трећој везаној сезони. Прво хоћемо повратак публике на трибину, а треба само подсетити: ЖАК је доскора имао уверљиво највише навијача у региону. Играчки, бићемо чврсто на земљи. На мени је да извучем максимум из тима, а сигурно је да ћемо играти нападачки, за гол више. Тако сам водио и тим Бечеја у прошлој сезони, тако ћу радити и у Синђелићовој улици.

Не крије Лакић ни „да је најлепше код куће”.

Увек је најбоља варијанта када стручњак ради на свом терену. У ЖАКу сам поново након десетак година, а већини фудбалера у овом тиму већ сам био тренер у неколико клубова, некима и у млађим категоријама – закључује Лакић.


БЕШЛИН: ПРАВО РЕШЕЊЕ

Низ пораза у припремном раздобљу кумовао је одлуци о смени Карановића, мада је и после другог неуспеха било јасно да Карановић, који је постављен на место тренера док је на снази била опција по којој је ЖАК требао играти у нижем подручном рангу, неће остати на клупи. С друге стране, Лакић је прошле сезоне стекао значајно тренерско име, пласирао се с Бечејом у други савезни степен, а има иза себе и стаж помоћног тренера у кадетској државној репрезентацији, па имамо пуно разлога за оптимизам, нарочито јер смо оформили, за четврти степен такмичења, одличан тим – каже председник „Железничара” Јовица Бешлин.