ФСГ КИКИНДЕ ОРГАНИЗОВАО ИЗБОР НАЈБОЉИХ

  • НАЈВИШЕ ПРИЗНАЊА ОФК КИКИНДИ

Фудбалски савез Града Кикинде прогласио је најбољи колектив и појединце с територије поменутог Савеза, који обухвата град Кикинду и општину Нови Бечеј, у минулој 2017. години, а највећи број признања отишло је у руке чланова ОФК Кикинде.

Кикиндска „кућа фудбала” организовала је анкетни избор, а гласови су прикупљани до 10. јануара. ОФК Кикинда је у конкуренцији клубова добила 17 гласова, великоселска Козара два гласа, а по један новокозарачка Слобода, кумански „2. октобар”, новомилошевачка Војводина и мокрински Делија. Признање је у име клуба с Градског стадиона примио председник Лука Радујко.

Слободан Живков, из ОФК Кикинде, најбољи је тренер, пошто је добио 15 гласова, Раде Медић (Слобода) и Слободан Митровић (Козара) добили су по три гласа, а Андраш Месарош (Борац, Иђош) и Оливер Тиквењац („2. октобар”), по један глас.

Марко Спахић, који је прошлог пролећа био у наковачком Полету, а јесен је провео у ОФК Кикинди, најбољи је играч с територије ФСГ Кикинда, припало му је 14 гласова, а потом следе: Кристијан Ковач (Полет, Наково) и Небојша Ђукић (ОФК Кикинда) са по два гласа, те Славко Ћулибрк (Слобода), Стефан Кресоја (ОФК Кикинда), Бојан Карачоњи (Борац) и Стефан Милосављев („2. октобар”) са по једним гласом.

Ђорђе Атлагић (Козара), први је чувар мреже, са 17 гласова, Кристијан Ковач (Полет) добио је три, а Радован Бадрљица (Делија) и Горан Радосављев („2. октобар”), по један глас.

Проглашен је и најбољи фудбалер у конкуренцији играча рођених 1997. године и млађих, ту је једино и било неизвесности, а са шест гласова, једним више у односу на другопласираног, победио је Никола Галић (Полет и Слобода).

Никола Галић

Следе: Кристијан Ковач (Полет) са пет, Стефан Коцкар (Полет и Слобода) са четири, Владимир Радивојац (ОФК Кикинда) са два, те Борис Ћирић (ОФК Кикинда), Немања Оџић („2. октобар”), Љубомир Јакшић (Борац), Марко Ратко (ЖАК, Кикинда) и Алекса Петровић (Козара), са по гласом.

Признања изабранима уручио је Милорад Алексић, председник Спортског савеза Кикинде, а потом, у радном делу Скупштине, под председавањем Ивана Шибула, секретара ФСГ Кикинда, усвојени су извештаји за прошлу и планови са текућу годину.

Циљ овог избора је додатно мотивисање градске структуре и клубова, потом и спортских радника, тренера и играча на још већа улагања у инфраструктуру, односно на још бољи рад и едукацију у фудбалском спорту – казао је Шибул у свечаном делу Скупштине, посебно нагласивши, потом у радном делу, велику помоћ коју је Савез имао од локалне самоуправе, изражену и у материјалном погледу.

ГЛАСАЊЕ ЗА СВОЈЕ
Нема сумње, овај избор прави је потез Фудбалског савеза Града Кикинде, а једина мањкавост овогодишње анкете била је што су клубови могли гласати за своје представнике.
Иако није учињено било шта мимо унапред постављених правила, на тај начин, у мањој мери, обезвређен је труд и овај хвале вредан подухват Градског савеза.
Истина, приликом овогодишњег избора, промене на врху ни теоретски не би биле могуће, осим у једној категорији. Награђени би били изабрани и под условом да клубови нису могли гласати за своје представнике, а сада гледано према резултатима гласања, једино би било могуће одређено померање у избору за најбољег младог фудбалера.