ДРАГАН МАРКОВ, ТРЕНЕР ЖЕНСКОГ РУКОМЕТНОГ ЈЕСЕЊЕГ ХИТА

  • ОПСТАНАК ЦИЉ, ЕВРОПА ЗАБРАЊЕНА ТЕМА

 

Подвучена је црта у нашем женском елитном рукометном шампионату, када је реч о календарској години на измаку, а сви у ЖОРК Кикинда у предивном расположењу казаће збогом овој 2017. Јер, није мала ствар, сматра тренер Драган Марков, бити на тој позицији уз минимална материјална и свака друга улагања.

Презимићемо на трећем месту, с 12 бодова из девет утакмица, а у првенство смо ушли као аутсајдери. Сада, после свега виђеног, било шта рећи у осврту на протекло раздобље, сувишно је и стереотипно. Пет победа и два ремија, уз два претрпљена пораза, довољно говоре о нашем успеху. У свакој прилици девојкама указајем на погрешке, али овога пута немам шта нити додати, нити одузети ономе што су оне саме „рекле” на елитним теренима Србије – каже Марков.

Иако је тренутак за кикиндски женски рукомет више него бајковит, Марков се не размеће великим обећањима.

тренер Драган Марков

Ни случајно не долази у обзир било каква прича о Европи, мада до мене већ допиру такви гласови. Опет нећу стереотипне пароле, али поновићу оно што сам говорио и током целе јесени у одјави утакмица: занима нас једино опстанак. У исто време, желим и напредак моје младе екипе на свим пољима, а то се може догодити једино уз још жешћи рад. Сигуран сам како су девојке тога свесне. Чврсто стоје на својим ногама, а тренутна ситуација на табели само им је додатни подстрек за пролеће. Ако још то неко у нашем граду, из ма којег друштвено-привредног слоја, препозна и помогне колико је у његовој моћи, ми ћемо наш циљ у потпуности испунити – јасан је Марков.