БУЛАТОВИЋ НАЈБОЉИ ДИЗАЧ ТЕГОВА У СРБИЈИ

  • Владимир Булатовић оборио 8 националних рекорда

 

Кикинђанин Владимир Булатовић проглашен је за најбољег такмичара у 2015. години од стране Поверлифтинг савеза Србије.
Владимир Булатовић наступио је прошле године на четири домаћа првенства и на једном интернационалном такмичењу. На сваком такмичењу успео је да освоји златну медаљу у својој категорији +120 килограма, као и да обори националне рекорде у категоријама Опен и Јуниор у свим дисциплинама, чак и у тоталу. Иако је са своје 23 године још увек јуниор, може се похвалити чучњем од 290 килограма, мртвим дизањем од 330 килограма, бенч пресом од 217,5 килограма и најбољим тоталом у Србији – 837,5 килограма. Ове одличне резултате препознао је Поверлифтинг савез Србије и нашем младом „гладијатору” доделио ласкаву титулу најбољег такмичара за 2015. годину.

Ervin Katona i Vladimir Bulatovic
Ервин Катона и Владимир Булатовић

 

Искрено, нисам ни размишљао о томе да ли ћу бити најбољи такмичар у 2015. години. Мој циљ је био да наместим што већи тотал у својој последњој јуниорској сезони. Наравно, осећам се веома лепо јер знам да сам ово признање заслужио својим радом и трудом. За мој успех је задужено доста људи, пре свега моји родитељи, који су ми увек пружали подршку, Милан Белић, који ме је увео у поверлифтинг и научио основне ствари, Ервин Катона који ми је пренео своје знање и фирма Гриндекс из Кикинде која ме спонзорише. Наравно, уз мој огроман труд и рад – рекао је Булатовић.

 

 

Своју каријеру започео је у кикиндским теретанама, наставио је у Новом Саду где студира на Факултету спорта и физичког васпитања, а тренутно се такмичи за клуб „Гладијатор” из Елемира који је у протеклој години проглашен за најтрофејнији од стране Поверлифтинг савеза Србије.

Почео сам да дижем тегове са 14 година и већ тада сам приметио да доста више дижем од својих вршњака, па чак и старијих од себе. Подизање огромних тежина ме је увек привлачило и то је један од главних мотива који ме је навео да се бавим овим спортом – истакао је кикиндски снагатор.

Границе свога тела померио је прошле године на Првенству Србије у Београду и на Интернационалном првенству у Вуковару, али не намерава да се заустави на томе.

Vladimir Bulatovic - cucanj
Владимир Булатовић – чучањ

На државном првенству сам успео да повучем 330 килограма на мртвом дизању и оборим национални рекорд. Осећај након тога је био неописив. На Интернационалном првенству у Вуковару је било јако лепо. Организација је била одлична и били су јако добри домаћини. На том такмичењу сам први пут прешао тотал од 800 килограма. У новој сезони планирам да померим своје границе и пробам да направим тотал од 900 килограма – рекао је Булатовић.

Најуспешнији такмичар Србије у дизању тегова саветује младима да тренирају паметно и слушају своје тело.

Младим људима бих поручио да не дозволе да их сопствени его одведе у повреду која може скупо да их кошта. Да не скраћују чучањ и да никада не одустају – поручио је Булатовић.

За Владимира Булатовића може се рећи да је прави спортиста и промотер Кикинде. Своју љубав и посвећеност према спорту показује не само кроз дизање великих тежина на разним поверлифтинг и стронгмен такмичењима, већ и кроз наступе са репрезентацијом Србије у бобу и као члан сениорске екипе Клуба америчког фудбала „Мамути”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *