БОКСЕРКА КИКИНДЕ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПАВЛА МАРКОВА

  • ПРИЈЕМ ЗА БРОНЗАНУ САРУ ШКАПИК

Градоначелник Кикинде Павле Марков уприличио је у уторак пријем за младу боксерку Сару Шкапик, која је на Европском првенству за школарце, одржаном од 22. до 27. маја у бугарском граду Албени, освојила бронзану медаљу. Марков је честитао талентованој боксерки Кикинде на великом успеху и и изразио задовољство што у нашем граду стасавају таленти од којих можемо очекивати врхунске резултате.

Сара је освојила бронзану медаљу на једном великом такмичењу, она има 13 година и то је оно што радује. Важно је за наш град да имамо децу која на почетку спортске каријере праве велике резултате и од којих и у будућности можемо много очекивати. Упознати смо са стањем у боксерском клубу и спремни да помогнемо, а свакако ћемо испратити Сарин развојни пут – рекао је градоначелник Павле Марков и додао да честитке заслужује и Сарин брат и тренер Борис Шкапик, који је допринео да наша  боксерка напредује великим корацима.

Сара је истакла да је бронзана медаља на Европском првенству њен највећи успех у досадашњој каријери, али се нада и другим одличјима.

Ово је било велико искуство за мене. У Бугарској сам наступила у категорији са највише такмичарки и није било лако стићи до медаље. Очекује ме Куп нација у Врбасу, где ћу поново укрстити рукавице са Енглескињом Еби Бригс, која ме је победила у полуфиналу и то ће бити лепа прилика за реванш – рекла је Сара Шкапик.