ВЕЛИКИ УСПЕХ СУПЕРТАЛЕНТОВАНОГ ТРИНАЕСТОГОДИШЊЕГ АТЛЕТИЧАРА ИЗ НАШЕГ ГРАДА

  • У СРБИЈИ БРЖЕГ НЕМА
  • Немања Константин на Државном првенству у Сремској Митровици, у трци на 800 метара, у конкуренцији 17 такмичара узраста до 14 година, надмоћно био први, испред Новопазарца Џемала Хасановића, иначе четворпласираног на европској ранг-листи млађих пионира

 

Успех Немање Константина – од историјског значаја за кикиндску атлетику. Овај тринастогодишњак, иначе члан ОАК Кикинда, протеклог викенда, надмоћно је тријумфовао на Државном првенству у Сремској Митровици. На стази од 800 метара први је прошао кроз циљ и још једном, у кратком временском размаку, потврдио раскошан таленат, који наговештава блиставу спортску будућност овог нашег младог суграђанина, иначе примерног ученика седмог разреда Основне школе „Свети Сава“.

Константин је, у конкуренцији 17 млађих пионира (узраст до 14 година), први прошао кроз циљ, три секунде пре другопласираног вршњака Џемала Хасановића, из Новог Параза, који је, према прогнозама стручњака, словио за фаворита. Млади Кикинђанин, међутим, као од шале прешишао је све ривале, а главног конкурента чак 20 метара оставио из себе.

Имао сам, пред старт, уобичајену малу трему, која на мене увек делује подстицајно – прича с осмехом Немања показујући нам ново златно одличје у низу, за сада највредније које је, за годину и по, колико је у атлетици, освојио.

Пресрећан сам. Испунио ми се сан да, у конкуренцији вршњака, будем најбољи У Србији. Ти дечаци из Новог Пазара, иначе моји спортски пријатељи, изванредни су, имају одличне услове за рад, одлично организован клуб иза којег је град стао. Код мене је мало другачије. Ипак сам их надмашио. Хоћу још више да напредујем…

Успех Константина је утолико већи ако се зна да јепоменути Хасановић међу млађим пионирима Европе званично на четвртом месту, а његов клупски друг Вехид Гецић прошлогодишњи првак државе у истој дисциплини. Од нашег Немање, међутим, у Србији бржег нема.


ТРОСТРУКИ ПРВАК

Немања је, иначе, актуелни троструки првак Војводине за млађе пионире – на 600, 800 и 1.500 метара. Тренира свакодневно, отприлике сат и по, под будним оком искусног атлетског стручњака професора Петра Чонградина и председника клуба Слободана Сударева.


НОВИ НАСТУПИ

Прекосутра Немању Константина очекује овдашња „Трка за срећније детињство“. У недељу ће наступити на „НС опену“. Специјални позив да се појави на престижном, 18. по реду, атлетском митингу у Новом Саду стигао му је од Ференца Камасија.