Otvorena Mesna biblioteka u Ruskom Selu

Ruskom Selu je, u prostorijama Doma kulture, svečano otvorena mesna biblioteka, ogranak Narodne biblioteke “Jovan Popović“. Tako će se posle tridesetak godina, koliko se nalazila u Osnovnoj školi “Gligorije Popov“, nalaziti u prizemlju Doma. Svečanost povodom otvaranja Mesne biblioteke upotpunjena je gostovanjem glumca Novaka Bilbije, rođenog Ruskoselca, dvostrukog dobitnika Sterijine nagrade. Događaju su prisustvovali Šandor Talpai, pomoćnik gradonačelnika i članovi Gradskog veća, Valentina Mickovski i LJuban Sredić.

“Književni fond ruskoselske biblioteke obogaćen je novim naslovima, a veliki broj knjiga u ovoj ustanovi je na mađarskom jeziku. Ona predstavlja dušu sela, mesto gde meštani mogu da dođu, pozajme i pročitaju knjigu, ali i prisustvuju književnim večerima. Ulaganjem u obrazovanje i kulturu, investiramo u budućnost“, istakla je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje.

Knjižni fond je u proteklom periodu bio u školi, a meštani su se retko odvaživali da tamo pozajmljuju knjige:

“Zahvaljujući razumevanju Ministarstva kulture i lokalne samouprave, ali i agilnosti Mesne zajednice i zaposlenih u Biblioteci, uspeli smo da adaptiramo ovaj prostor“, dodao je Brane Marjanović, direktor Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u Kikindi.