Nova školska godina: Za sve prvake besplatni udžbenici

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, zajedno sa pokrajinskom poslanicom Stanislavom Hrnjak, članicama Gradskog veća Valentinom Mickovski i Melitom Gombar, kao i načelnikom Policijske uprave Kikinda, Pavlom Rajkovim, već tradicionalno obišli su obrazovne ustanove u gradu i selima povodom početka nove školske godine. Oni su u sedam gradskih i devet seoskih škola deci poželeli lepe i srećne školske dane, a za 450 prvaka, koliko ih je ove godine započelo školovanje, obezbeđeni su paketići sa materijalom i kompleti udžbenika.

“Iz gradskog budžeta smo za sve prvake ponovo obezbedili besplatne udžbenike, kao i dodatnu opremu za kvalitetnije školske dane, za šta smo izdvojili oko četiri miliona dinara. Obilazeći škole, uverili smo se koliko su naša deca željna druženja i novih drugarstava. Želja nam je da deca čuvaju jedna drugu, da slušaju svoje učitelje i nastavnike i da sa osmehom na licu savladaju sve prepreke koje ih očekuju u novoj školskoj godini“, rekao je gradonačelnik.

Kako raste budžet AP Vojvodine, koji sada iznosi oko 123 milijarde dinara, tako raste udeo kapitalnih investicija i podrška građanima Kikinde:

“Ono na čemu konstantno radimo jeste kako da unapredimo sistem i pomognemo našoj deci i roditeljima u svakom smislu, od obrazovnog procesa koji oni prolaze, do podrške koja se odnosi na prihološku bezbednost, ali i na socijalnu politiku koja je u Kikindi proglašena jednom od najboljih. Mi smo na zajedničkom zadatku i na nama je da mnogo toga uradimo“, istakla je Stanislava Hrnjak, pokrajinska poslanica.

Policijska uprava u Kikindi na najbolji način dočekala je početak nove školske godine:

“Imali smo dovoljno vremena da analiziramo i postavimo nove zadatke, tako da svaki naš policijski službenik zna šta treba da radi da bi omogućio maksimalnu bezbednost učenika. Pokrivamo 21 školu u Kikindi i 49 škola na području Severnobanatskog okruga. Sve škole su obezbeđene od strane policijskih službenika“, podsetio je Pavle Rajkov, načelnik Policijske uprave Kikinda.