Miholjski susreti sela 2023 u Sajanu

U Sajanu je, u okviru “Miholjskih susreta sela 2023.“, održana manifestacija na temu „porodični dan“ i program posvećen obeležavanju Svetog Ištvana. Posetioci su imali priliku da pogledaju centralnu svečanost u Domu kulture, bili su izloženi pekarski proizvodi i kolači, dok je za najmlađe priređen takođe prigodan program. Događajima su prisustvovali Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta i Melita Gombar, članica Gradskog veća zadužena za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici.

“Zajedništvo je u teškim vremenima veoma važno. Svi znamo da je u našem gradu, ali i u celoj zemlji, veoma važan zajednički rad na razvitku kulturnog nasleđa i multikulturalnosti, poštujući prava nacionalnih manjina. Grad Kikindaće i u narednom periodu pružati podršku svim naporima da se ove relacije što više učvršćuju“, rekao je Bogdan.

Manifestaciju je organizovalo Kulturno-umetničko društvo „Adi Endre“, uz pomoć Ministarstva za brigu o selu:

“Radi se o porodičnom programu, namenjenom svim uzrastima. Za najmlađe je priređeno igralište, a u okviru kulturnog programa prestavili su se domaćini sa folklornom grupom, kao i gosti iz Crnje, Sente i Novog Sada“, podsetila je Šara Benjocki, predsednica Kulturno-umetničkog društva „Adi Endre“ iz Sajana.

Manifestacija „Dan Svetog Ištvana“ u ovom selu organizovana je sedmi put:

“Sveti Ištvan je u Sajanu veoma značajan praznik, imajući u vidu da Rimokatolička crkva u ovom selu nosi njegovo ime. Organizovali smo različite programe za decu, kulturno-zabavni program, kao i izložbu kolača i pekarskih proizvoda, za šta su se pobrinuli članovi Udruženja ‘Delibab’,“ dodao je Zoltan Tot, predsednik Saveta mesne zajednice Sajan.