Međunarodni turnir u sedećoj odbojci „Kup Kikinde 2023.”

U organizaciji Odbojkaškog kluba invalida “Feniks“, u Kikindi je organizovan 13. Međunarodni turnir u sedećoj odbojci “Kup Kikinde 2023“, pod pokroviteljstvom Grada Kikinde. Tradicionalna sportska manifestacija ove godine okupila je šest ekipa iz Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a učestvovala je i reprezentacija Srbije. Turnir su obišli gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

“Želja nam je da se ova sportska manifestacija održava još dugo godina, da se gosti u našem gradu uvek osećaju odlično, dok je na nama da, uz sugestije i predloge, organizujemo turnir na još višem nivou. Organizacija ovog turnira od velike je važnosti za nas, ali i osobe sa invaliditetom imajući u vidu da se kroz sport telo najbrže oporavlja, zato će Grad Kikinda i Sportski savez Kikinde uvek pružiti podršku“, rekao je gradonačelnik.

Do sada je na ovom turniru učestvovalo 26 različitih ekipa iz sedam država, među kojima i pet državnih reprezentacija, a nastupilo je preko 280 igrača iz Federacije BiH, Republike Srpske, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovenije i Srbije:

“Vrlo je važno održavati ovaj turnir na zavidnom nivou, ove godine imamo čak i internacionalne sudije koje su došle iz Mađarske, što samo potvrđuje ozbiljnost organizacije i značaj turnira. Osobe sa invaliditetom se svakodnevno suočavaju sa životnim problemima, a onda pokažu ogromnu snagu i volju učestvujući na ovakvim turnirima i to je nešto što se maksimalno mora podržati“, dodala je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Na ovogodišnjem turniru nadmetali su se reprezentacija Srbije, OKI “Banjaluka“, KSO “Iskra“, Bugojno, TRŠE “Tatabanja“ iz Mađarske, KSO “Smeč“ iz Beograda i OKI “Feniks“ iz Kikinde:

“Došle su ekipe sa kojima imamo odličnu saradnju i odavno ih zovemo i smatramo svojim prijateljima. Reprezentacija Srbije takođe učestvuje na turniru i na taj način se priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo. U reprezentaciji igra Kikinđanin Dragiša Brandić, dok sam ja član stručnog štaba, podsetio je Branilav Dragin, trener u OKI “Feniks“, Kikinda.