ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА „ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ“

БРОЈНЕ ПОГОДНОСТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ

Пријаве пензионера за преузимање „Пензионерских картица” ПИО фонда на основу којих ће сакупљати бодове и остваривати попусте у трговинама почео је јуче.

За утрошених 500 динара, кориснику ће бити додељен један бод, а на основу прикупљених бодова, пензионери ће остваривати право на поклоне, попусте као и друге погодности. Попусти ће се остваривати у трговинама са којима ће се потписати уговори, а картице ће преузимати на лично коришћење без накнаде.

Осим корисника пензије, за картицу ће моћи да конкуришу и примаоци накнаде за помоћ и негу другог лица, новчане накнаде за телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности и корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвдалидску пензију.

Пријаве су могуће у филијалама ПИО фонда. Све је спремљено, а формулар је једноставно попунити, рекао је министар финансија Синиша Мали. Министар је нагласио и да ће држава започети акцију како би привукла што више друштвено одговорних компанија да се укључе и на тај начин помогну и подрже наше најстарије суграђане и њихов животни стандард.

У свакој филијали ће бити особа која може да помогне да се формулари попуне. Од 1. октобра картица ће моћи да се примењује, и након тога сваки пензионер ће имати своју картицу. То значи да ће најстарији моћи да скупљају бодове, да иду у бесплатне обиласке музеја и позоришта. У малопродајним ланцима ће имати попусте на одређене или све артикле. Допринећемо квалитету живота у трећем добуистакао је Мали.

Реч је о „новој генерацији” пензионерских картица, које ће бити значајно унапређене у односу на постојеће које сада издаје ПИО фонд, јер ће нове картице нудити много више погодности.

Антрфиле:

ДА НАЈСТАРИЈИ КВАЛИТЕТНИЈЕ ЖИВЕ

На подручју Кикинде живи око 14.000 грађана трећег доба који све информације могу да добију у локалним испоставама ПИО фонда, као и у Удружењу пензионера, рекао је Милан Периз, председник Удружења пензионера.

-И поред нижих цена у местима где купују, пензионери ће имати и додатне попусте са картицама. То ће им олакшати живот – напоменуо је Периз.