ОБИЛАЗАК ВЕЧНИХ КУЋА И ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ

ОДЛУЧНОСТ У ПРОШИРЕЊУ СЕКЦИЈЕ ПЈП

У просторијама Градског одбора СУБНОР-а обележена је трогодишњица постојања Ветерана посебних јединица полиције- ПЈП, који су организационо колективан члан СУБНОР-а Србије.

Планом активности за текућу годину планиране су и активности чланова секције ПЈП, у обиласку вечних кућа и неговања културе сећања за погинуле другове.

Председник секције ПЈП Никола Марјановић подсетио је присутне да су припадници МУП-а из Кикинде, у великом броју били припадници 23.о дреда- пете чете (Главна јединица) или 73. одреда- пете чете (Допунска јединица) који су били у борбеним дејствима на првој линији одбране Српства, деведесетих година и за време НАТО агресије, широм територије КИМ.

Све време, командант тих елитних јединица, је био ген. Обрад Стевановић. Током ратних операција погинуло је девет, а рањено седамнаест њених припадника.

Потпредседник Градског одбора СУБНОР-а и члан секције ПЈП Миодраг Тадић је навео да секција тренутно има 52 члана са тенденцијом проширења као и да имају добру сарадњу са два братска удружења- Ветерани и пријатељи 72. бригаде за специјалне намене и Ветеранима 63. падобранске бригаде.

Кроз дискусију присутних, провејава одлучност да се са још више снаге ангажују у пружању помоћи породицама погинулих, рањених и болесних бивших припадника Посебних јединица полиције.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Саво Орељ истакао је врло добру сарадњу из које је проистекла и секција ПЈП.