„ВИДОВДАНСКИ САБОР” У НАКОВУ У ЗНАКУ ХУМАНОСТИ

  • ВРАТИЛИ СЕ КОРЕНИМА ФОЛКЛОРОМ

 

У Накову је прошлог викенда одржан осми Видовдански сабор и 10. Међународни фестивал фолклора „Ајмо заиграти, ајмо де”. Поздрављајући присутне у дворишту ОШ „Петар Кочић“ из Накова, председница Скупштине града Станислава Хрњак истакла је да је циљ Градске управе да села живе и да имају препознатљиве манифетације.

И у Накову су се окупили пријатељи и гости из Србије и иностранства. Ово је прави начин да се негује култура и традиција. КУД-у „Извор“ честитам на сјајној организацији јубиларног фестивала који је подржала и Градска управа – рекла је Станислава Хрњак.

Публику и учеснике поздравио је и Душко Ћутило, директор Покрајинског фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима. Поред домаћина КУД-а „Извор“ из Накова, наступили су и гости из Румуније ансамбл фолклора „Јоргован“ из Комлошана, „Чирчаваро“ из Мађарске, КУД „Палви Делија“, КУД „Гаврило Принцип“ из Босне и Херцеговине, сомборски „Владимир Назор“, „Светозар Марковић“ из Крагујевца.

Душко Куга, председник КУД-а „Извор“, додао је да му је велико задовољство што је Наково на јубиларном фестивалу угостило велики број фолклораца.

Ово вече централна је прослава Видовданског сабора. Све нас спаја жеља да очувамо традицију и корене и љубав према ономе што радимо – додао је Куга.

Концерт је имао хуманитарни карактер, тако да су организатори успели да прикупе 78.000 динара, 80 евра и 30 леја за помоћ тешко оболелој петогодишњој суграђанки Калини Радновић.