ОДРЖАН 9. МЕЂУНАРОДНИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „ТА СЕ ПЕСМА ЉУБАВ ЗОВЕ“

  • „СИМПАТИЈА“ ОСВОЈИЛА ПУБЛИКУ И ЖИРИ
  • Од 19 такмичара из свих земаља бивше Југославије, победу ове године однео Данило Милосављевић, млади солиста из Бања Луке 

 

На 9. Интернационалном музичком фестивалу „Та се песма љубав зове“ гран при освојио је Данило Милосављевић из Бања Луке. Фестивал одржан прошлог петка у Народном позоришту окупио је 19 такмичара из земље и Републике Српске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе, Македоније, Хрватске.

Станислава Хрњак, председница Скупштине Града истакла је важност фестивала за нашу средину јер локална самоуправа од првог фестивала даје пуну подршку.

Фестивал је остварење сна, не само Светлане Милић која је идејни творац и иницијаторка фестивала, него и све деце која уз музику и певање расту и стасавају. Драго ми је да су се и ове године одазвали гости из свих бивших република Југославије. Фестивал преноси позитивне утиске о Кикинди далеко и показује да смо средине која негује културу, традицију, баштину. Ми смо град који зна шта је и вреднује уметност – истакла је Станислава Хрњак.

Светлана Милић, организаторка фестивала, диригент и композитор хора „Чуперак“ додала је да је задовљна што је сваке године све више учесника.

Песме су све боље, а интерпретатори су добро увежбани. Задовољна сам како је протекао овогодишњи фестивал. Жирију није било лако да одабере победничку песму. Посебно задовољство је што је награда за свеукупно ставаралаштво додељена хору „Колибри“ – рекла је Светлана Милић.

Да је кикиндски фестивал значајан у свету музике потврдио је водитељ, чувени Миња Субота.

Задовољство ми је што сам у Кикинди, што сарађујем са Светланом Милић и њеним „Чуперцима“. Фестивал који је одржан ове године најбољи је до сада – казао је Миња Субота.

Сваког интерперататора пратили су чланови хора „Чуперак“, а посебан угођај на сцени донеле су две плесне групе.