Семинари, радионице, кампови

У Центру за стручно усавршавање одржана је конференција за новинаре поводом презентације рада Центра у првих шест месеци ове године. Директор Добривој Мартоноши рекао је да је у Центру за овај период организован 151 скуп, а од тог броја, 46 било је посвећено акредитованим семинарима за 1023 просветна радника.

Поред ових активности, наш Центар је организовао скупове ван Кикинде у разним градовима широм Србије, а тај број је 46, баш као и број семинара код нас, и то за више од 2000 радника. Поред тога што радимо за просветне раднике ми радимо и за све остале друштвено одговорне институције, за невладин сектор, локалну самоуправу, тако да смо и за њих организовали доста едукација, а таквих скупова је било 66 на којима је присуствовало 2084 учесника-испричао је Добривој Мартоноши.

Он је још изнео податак добијен од Завода за унапређење и образовање Србије по којем је у 2011. години град Београд имао 162 семинара, Нови Сад 102, Ниш 47, а Кикинда 45, што , по Мартоношијевим речима, наш град доводи у сам врх по броју стурчних активности. -Изјаву да смо у самом врху поткрепљујемо још једном информацијом, а то је да је од 1. јануара наш Центар водећи у Мрежи центара Србије. У нашој земљи постоји 12 регионалних центара сличних нашем-истиче директор Мартоноши.
Ускоро ће кикиндски Центар отпочети сарадњу са темишварским Центром за стручно усавршавање на пројекту под називом „Банат на европском путу”.

Овај пројекат реализоваће се у наредних годину дана а вредност износи око сто хиљада евра, а од тога око 25 хиљада евра слиће се у наш град. Ми ћемо током пројекта, у пет банатских и пет румунских градова фотографисати значајне објекте и то ће радити деца из Кикинде и деца из Румуније-каже Мартоноши и додаје да ће након завршетка пројекта бити издата монографија на румунском, српском и енглеском језику, а биће организован и квиз знања и мала спортска олимпијада за све учеснике.

Гордана Булатовић и Станислава Хрњак најавиле су нове активности у току летњег школског распуста. Летњи камп „Златне руке” који води Софија Јегарски биће одржан од 5.до 9. августа за децу од 6 до 12 година, а тема гласи „Сове очима деце”. Радионица „Мала школица за прваке 21. века”намењена будућим првацима и трајаће од 15. до 26. јула од 9 до 11 сати. Сви родитељи децу могу пријавити на телефон 404-830 или на мејл адресу csukikindа2@gmail.com. Радионица и камп су бесплатни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *