ПРВИ ОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „ГУСАЛА“ ИСПУНИО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ

  • ПОРЕД СТАРИХ, И НОВЕ ИГРЕ
  • По први пут пред кикиндском публиком изведена кореографија „Српске игре из Бачке“

 

У недељу је у Народном позоришту одржан први овогодишњи концерт Великог народног орекстра и извођачког ансамбла АДЗНМ „Гусле“. И овога пута сала позоришта била је мала да прими све поштоваце народне песме и игре и онога што „Гусле“ раде. Захваљујући публици, Народном позоришту и Граду Кикинда на подршци директор Зоран Петровић истакао је да запослени у овој установи већ дуже време раде на новом репретоару.

Део нових кореографија наша верна публика имала је прилику да види и на целовечерњем концерту. Премијерно су изведене „Српске игре из Бачке“ чији је аутор уметнички руководилац извођачког ансамбла и кореограф Игор Попов. Поред тога, Кикинђани су први пут имали прилику да виде и српске игре из горњег Баната. Кореографију названу „Равни Банат“ већ смо извели на фестивалу „Златни ансамбли Војводине“ у Новом Саду, а сада је и наша публика имала прилику да се кроз песму и игру „прошета“ Банатом – казао је Петровић.

Осим извођачког ансамбла, на сцени су наступили и чланови рекреативног фолклорног ансамбла, млади тамбурашки оркестар, женска певачка група, дует Јасна Грбић и Ивана Којић.

Како је навео Петровић, у плану је да се и ове године током лета одржи етно-камп и Међународни фестивал народних оркестара ФЕНОК који се традиционално одржава током јула.