УПОЗНАЈ ГРАД ДА БИ ГА ВИШЕ ВОЛЕО

Екипа Основне школе „Васа Стајић“ из Мокрина освојила је прво место у 6. по реду квизу „Моја Кикинда-откријмо где живимо“. Вицешампиони овогодишњег квиза су ђаци ОШ „Славко Родић“ из Банатског Великог Села, трећепласирана је екипа ОШ „Свети Сава“, а четврто место заузео је тим ОШ „Јован Поповић“. Како је рекла Неда Ибрајтер из победничке екипе, имали су доста времена да се спреме, а екипу су чинили добри ђаци.

– Спремали смо се од прошле годинe, пошто је квиз био одложен. Имали смо срећу да су добри ђаци у нашем тиму и ништа нам није било тешко да научимо. Имали смо знање и најбоље су нам ишле асоцијације, јер смо управо њих и највише вежбали – испричала је ученица ОШ „Васа Стајић“.

Аутор квиза „Моја Кикинда-откријемо где живимо“, наставник географије Мирослав Грујић рекао је да је изузетно задовољан приказаним знањем ђака, од првог круга такмичења.

Заиста су нијансе одлучивале које екипе ће наставити такмичење. Изузетно сам срећан због приказане количине знања и што смо напокон дошли до тога да наша деца знају пуно ствари о Кикинди, а то знање преносе својим старијим укућанима и комшијама. Историја им иде најбоље, вероватно због занимљивих дешавања, потом географија, познају добро и књижевност, а знање о спорту је било мало слабије, као и претходних година, али не могу да кажем га нема – рекао је Грујић.

Квиз „Моја Кикинда-откријмо где живимо“ организује Канцеларија за младе града Кикинде, а намењен је ученицима завршних разреда основних школа и почетним разредима средњих школа. Циљ квиза је да подстакне младе да се више заинтересују о географском, историјском и културном наслеђу нашег подручја.

Због епидемиолошке ситуације током претходне године, морали смо два пута да одложимо квиз и сада смо успели да га реализујемо. Волонтери су били ту да помогну око читаве реализације, а наставник Грујић је водио цео програм – рекла је Андреа Арнуш, координаторка Канцеларије за младе.

Финалном кругу квиза присуствовали су представници Градске управе, а чланица Градског већа задужена за образовање и културу Милена Живков честитала је свим учсницима и организаторима.

Ово је заиста један јако леп квиз, где смо сви могли да научимо нешто о нашем граду. Честитам свима, а посебно победницима ОШ „Васа Стајић“ – рекла је Милена Живков.

У последњем кругу такмичења, градоначелинк Кикинде Никола Лукач поделио је поклоне свим финалистима. Награде најбољима обезбедио је Град Кикинда уз помоћ спонзора – „Бас компјутерс“, „Монца кафе“ и штампарија „Бис“. Ове године, због епидемиолошке ситуације изостала је екскурзија за све финалисте.