СТИПЕНДИЈЕ ЗА ДЕВЕДЕСЕТ ДВОЈЕ НАЈБОЉИХ

  • У месечном износу од по 8.000 динара, локална самоуправа стипендираће 92 најбоља студента из нашег града. – Нама је веома важно шта ће се дешавати у будућности са нашим студентима- рекао градоначелник Павле Марков

Град Кикинда ће и ове школске године стипендирати најбоље студенте. Градоначелник Кикинде Павле Марков нагласио је да је ове године стигло 150 захтева за стипендију, а да је Град одлучио да стипендира 92 најбоља студента, што је за чак тринаесторо више него лане. Тим поводом, у уторак су потписани уговори са студентима који ће у наредних девет месеци примати новчану накнаду у износу од 8000 динара. Градоначелник Павле Марков поздравио је окупљне студенте и родитеље и рекао да је локална самоуправа ове године, за ову намену издвојила око седам милиона динара.

Иако последњих година радимо на рационализацији система, што се студената тиче,то није тако.Схватамо да овај новац није довољан да се реше сви студентски проблеми и да то сигурно неће омогућити студентима да заврше целе студије, али јесте једна помоћ и доказ да је нама веома важно шта ће се дешавати у будућности са нашим студентима – рекао је Марков и подвукао да Кикинди недостају млади кадрови и да ће се локална самоуправа борити да се што већи број младих, образованих људи након завршетка студија врати у Кикинду.

Да је свака помоћ добродошла, потврдила је и студенткиња треће године Правног факултета у Новом Саду, Кристина Трећаков.

Стипендија ће ми помоћи да се бар делимично изборим са расходима. Њоме ћу свакако успети да покријем бар део трошкова – рекла је Кристина.

Међу стипендистима Града је и Милана Куман, студенткиња здравствене неге у Новом Саду. Она је захвалила локалној самоуправи на вредној помоћи кућном буџету.

Ово је први пут да добијем стипендију. Велики су трошкови на факултету и стипендија ће ми помоћи да се изборим са њима.

Студенткиња медицине Наташа Дукатаров потврдила је да је студентски живот леп, али и да са собом доноси и потешкоће које ће стипендија олакшати:

Трећа сам година и стипендија ће ми помоћи да платим трошкове станарине и захвална сам што сам је добила – рекла је Наташа.