„ЈОВИНИ” ОСНОВЦИ НИЖУ УСПЕХЕ У СВИМ ОБЛАСТИМА

  • УСПЕШНИ НАУЧНИЦИ, УМЕТНИЦИ И СПОРТИСТИ

На такмичењу у знању из немачког језика ученика основних школа са територије Републике Србије под називом „Willkommen”, које организује Немачко-аустријски културно едукативни центар Краљево, учествовало је 17 ученика од петог до осмог разреда ОШ „Јован Поповић”. „Јовини” ђаци показали су завидно знање, а наставница немачког језика у овој школи Катарина Торњански наввела је да је циљ оваквих такмичења да постакну ученике и укажу им на важност учење страних језика.

Тако се у нашој школи учe енглески, немачки, мађарски, ромски. На тај начин упознају се културолошке различитости – рекла је Катарина Торњански.

Најбољa на такмичењу из немачког билa je ученица VIII2 разреда Далиборка Димовић која је освојила друго место. Запажена места освојиле су и ученице петог разреда Јана Бјелић која је заузела треће место и Снежана Ђуран која је била пета. Ученик осмог разреда Ненад Ердељан такође је био пети.

Најбоље пласирана ученица Далиборка Димовић напоменула је да се за такмичење припремала током целе године:

Без обзира на то, нисам очекивала овакав успех. Трудила сам се да покажем своје знање, а наставница нам је посветила пуно пажње тако да су и резултати добри – рекла је Далиборка Димовић.

У завршном разреду школске 2015/2016. године било је шест вуковаца, а проглашени су и ђак и спортиста генерације – Милош Бабић, односно Срђан Божин. Милош се истакао на такмичењима из математике и хемије. Ученик генерације није крио задовољство шо је његов труд дао резултате.

Драго ми је што се мој успех и рад исплатио. Бити ђак генерације није мала ствар, тако да ми ово признање пуно значи. Планирам да упишем Техничку школу смер електротехничар рачунара – рекао је Милош Бабић, док је спортиста генерације истакоа да је своју титулу заслужио захваљујући резултатима постигнутим на такмичењима у пливању.

Имам пуно медаља и успеха из пливања. Такмичим се за школу од другог разреда и сваке године успео сам да стигнем до Републичког такмичења. Углавном пливам 50 и 100 метара делфин – сазнајемо од Срђана Божина.

Основна школа „Јован Поповић” позната је по добрим спортским резултатима, али не заостају ни међународна признања из ликовне уметности. Тако је Лука Ђукић, ученик шестог разреда на Међународном такмичењу из ликовног освојио прву награду.

Тема је била да било шта нацртамо помоћу линије и тачка. Нацратао сам зеца и био сам веома срећан када сам чуо да је мој рад био најбољи – рекао је Лука.

Са међународних такмичењима из математике „Кенгур” и „Мислиша” стигле су похвале и награде. Директорица школе Јелена Крвопић истакла је да су се ученици ове школе први пут ове године такмичили и из техничког и инфорамтичког образовања на којем је остварен пласман на Републичко такмичење. Екипа ученика првих разреда на Школској олимпијади зузела је пето место, Нина Торњански, пливачица била је друга, а први пут школа је имала представника и у мини атлетици где је Алекса Кубурић, ученик шестог разреда био трећи на 60 метара. На међународном ликовном конкурсу Ања Ињац и Нина Бадрљички освојиле су прва места и гранд при.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *