Књиге и школска торба за добар успех

Председник општине Саво Добранић примио је ученика четвртог разреда Тадију Барбула из Кикинде, и његову мајку, и том приликом уручио му је школску торбу и неопходне књиге за пети разред основне школе. Прва четири разреда Тадија је завршио са свим петицама, а да би наставио школовање потребне су му књиге за наредни разред, које више нису бесплатне. Саво Добранић рекао је да је поред редовног школовања Тадија добио дипломе из спорта али и писања поезије.

Тадија Барбул пружа добар пример свим младим људима, да без обзира на статус и материјално стање, може својим радом и трудом да постиже добре резултате, како у школи, тако и у другим областима друштвеног живота-рекао је Саво Добранић.

Милош Латиновић, заменик председника општине, задужен за културу и образовање, такође је Тадији честитао на постигнутим резулттима.

Драго ми је што смо пронашли мотив да нашег младог суграђанина стимулишемо за даљи рад јер ово је један од ретких примера када услови не одређују резултате и због тога морамо да обратимо више пажње на овакве младе људе. Честитамо њему и његовим родитељима на успеху и надам се да ће Тадија наставити да ради овако како је и досад радио-рекао је Милош Латиновић.

Поред тога што се захвалио председнику општине на лепом поклону, Тадија је присутним новинарима прочитао  песму коју је написао у другом разреду и назвао је „Чоколада”. Тадијима мама рекла је присутнима да у њиховој породици има још успешних ђака и открила је да је Тадијин ујак, Жељко Раду, био ђак генерације у основној школи, а Економско-трговчку школу је завршио као вуковац. Уписао је Економски факултет у Суботици, а тренутно је на школовању у иностранству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *