КИКИНДСКО ПОЗОРИШТЕ ПРИПРЕМА „СМРТ ЧОВЕКА НА БАЛКАНУ“

  • ФИЛМ ПОСТАЈЕ ПРЕДСТАВА
  • Аутор текста, по којем је снимљен филм „Смрт човека на Балкану“, Мирослав Момчиловић, биће режисер истоимене представе Народног позоришта

 

У Народном позоришту у Кикинди прва премијера у новој сезони биће представа „Смрт човека на Балкану“. Према речима директора позоришта Бранета Марјановића, то ће бити праизведба црне комедије по којој је снимљен истоимени филм.

Пре пет година снимљен је филм по тексту Мирослава Момчиловића који га је и режирао. Момчиловић ће бити режисер и наше представе коју са филма преносимо на позоришне даске. Премијера је планирана за 13. октобар – прича Марјановић.

У новој представи играће само глумци кикиндског позоришта, а на сцени ће бити 11 извођача. Иако је било заинтересованих великих глумачких имена да буду део пројекта, за сада за то нема финансијских могућности.

У овој сезони требало би да имамо још две премијере једну на великој и једну на малој сцени. Све ће зависити од буџета  – објашњава директор позоришта.

У септембру и октобру, кикиндски театар гостује са комедијом „Каубоји“ у Бачком Петровцу, а октобра играју представу„Носорог“ у Винковцима и Вуковару. Сезона се отвара 7. октобра представом „Ординација“.


РАДЊА КОМЕДИЈЕ

Црна комедија почиње тако што усамљени композитор извршава самоубиство пред веб-камером свог рачунара. Привучени звуком пуцња, у стан долазе његове комшије, који проводе време у стану, чекајући да стигну хитна помоћ и полиција. Све време их снима камера, а да они тога нису ни свесни. Док чекају, прекраћују време тако што пију, једу и играју шах. Евоцирају успомене на покојника, сажаљевају га, дижу у небеса његову музику, иако све време не могу да се сете његовог имена… Догађаји попримају други тон након што схвате да је камера на рачунару укључена и да их све време снима.