АНСАМБЛ ПОЗОРИШТА „ЛАНЕ“ РАДУЈЕ СЕ ПОНОВНОМ ДРУЖЕЊУ СА ПУБЛИКОМ

  • РЕПЕРТОАР У ЗНАКУ ПРОЛЕЋА
  • Први наступ већ у недељу. У припреми је луткарска представа Уображена мишица по тексту васпитачице Тање Димић

 

Глумци Позоришта „Лане“ са нестрпљењем су дочекали вест да поново могу да угосте најмлађе гледаоце. Александар Малетин, директор дечијег театра, напомиње да ће се представе организовати уз поштовање свих противепидемијских мера, као што је и до сада био случај.

Веома смо срећни што поново можемо да радимо и будемо са нашом публиком. Током овог периода нисмо били лењи, тако да смо одржавали пробе. Сала је дезинфикована, чиста, а сви наши посетиоци већ знају да морају да резервишу карте. Представе играмо у два термина у 17 и 19 сати – каже Александар Малетин.

Глумица Сања Петков открила је које премијере ће бити изведене најкасније за два месеца.

Радимо на представи „Уображена мишица“ по тексту наше колегинице и васпитачице Тање Димић, а овај комад у неком ранијем периоду на сцену је изнео колектив Предшколске установе „Драгољуб Удицки“. Ради се о луткарској представи и изнеће је старији глумци. Средња група полазника Школе глуме припрема комад „Тома Палчић“, топла прича о одрастању малог дечака. На представи радимо већ два месеца јер је врло захтевна – додала је Сања Петков.

Малетин напомиње да су представници позоришта недавно били на састанку са градоначелником Николом Лукачем, са којим је причано о унапређењу рада позоришта.

– Морам овим путем да истакнем чињеницу да је нове представе локална самоуправа финансијски подржала. Имамо велике планове, а међу најважнијим су да позориште коначно буде прикључено на градску канализацију, као и да се подигне ниво гледалишта. Каскаде су неопходне како би деца несметано пратила наше представе – рекао је Малетин.

Ово позориште на репертоару има 45 дечјих представа, а током априла, репертоар ће бити у знаку пролећа.


У НЕДЕЉУ ЗЕКА НАДУВЕНКО

У недељу, 28. марта, публика ће моћи да погледа представу „Зека Надувенко”. Режију представе потписује ансамбл, а рађена је према тексту Сергеја Михалкова. Играће се у два термина – од 17 и 19 сати.