ВАТРОГАСЦИ ПОКАЗАЛИ ЗНАЊЕ

  • СПРЕМНИ ЗА НЕПОГОДЕ
  • На фудбалском стадиону башаидске „Војводине“ у недељу је одржано градско такмичење добровољних ватрогасних друштава са територије Кикинде. Овом догађају присуствовао је члан Градског већа Миливој Лињачки.

Ватрогасни савез Кикинде један је од најбољих у Војводини. Ватрогасци добровољци веома су важни у одбранама од елементарних непогода, а локална самоуправа у протеклом периоду максимално се потрудила да им помогне куповином неопходне опреме – рекао је Лињачки и најавио да ће се у наредном периоду радити на обнављању возног парка.

Такмичењу су се одазвале и мушке и женске екипе свих десет друштава. Ерне Талпаи, председник ВСК, напомиње да је укључивање младих у добровољан рад веома значајан.

Деце је све мање, а у нашим друштвима они могу да науче доста корисних ствари. Што се тиче рада друштава, ова година је другачија од претходних јер смо имали више проблема са водом него са пожарима – додао је Талпаи.

Прва места на такмичењу освојили су у категоријама подмладак жене и мушкарци екипе из Башаида и Мокрина. У категорији јуниори жене и мушкарци најбољи су били Сајанци. Од екипа А и Б (такмичари до 30 година) прва места припала су Иђошу и Кикинди, док су у истим категоријама, али у мушкој конкуренцији, победили Руско Село и Нови Козарци. Сви они стекли су право да учествују на окружном такмичењу у Кањижи.